EUROPA: LAZIO SWINGT VOORBIJ FEYENOORD

LAZIO v FEYENOORD 4-2

Lazio had geen kind met Feyenoord, in het openingdsuel van de Europa League, waar de Rotterdammers na een half uur al een 3-0 op hun neus kregen.

Coach Sarri koos voor 3 nieuwe namen in de selectie, achteraan Gila en Hysaj, met op het middenveld Vecino naast Luis Alberto. Zo kreeg Milinkovic een wedstrijd rust, met een zitje op de bank. Vooraan het vertrouwde trio bij Lazio, met Zaccagni, kapitein Immobile en F. Anderson.

Voor de aftrap één minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden Britse koningin Elizabeth II (96), dat eigenlijk verandert in applaus.

De wedstrijd begint met een Lazio metéén in de aanval, en in minuut 4 met succes. Een sublieme assist van Vecino brengt Luis Alberto alléén voor doel, en scoort de 1-0 simpel naast Feyenoord doelman Bijlow.

Lazio heeft de bal en domineert de wedstrijdbegin, en als Feyenoord heel even denkt aan aanvallen, is Lazio dodelijk effectief op de counter.  Op het kwartier gaat de Braziliaan door op rechts, voorbij linksback Hartman, en met een schot in de korte hoek legt hij de 2-0 binnen naast Feyenoord doelman Bijlow.

Lazio laat de 3-0 liggen tegen de bleke Nederlanders, met kansen voor Immobile en Vecino, die doelman Bijlow niet kunnen verschalken. Maar voor het half uur komt de 3-0 er toch. Aanval van Zaccagni, dribbel en schot op doel, de rebound komt in de voeten van de Uruguyaan Vecino, die simpel binnenlegt.

Voor de rust ontsnapt Feyenoord aan de 4-0, als een indraaiende hoekschop van Luis Alberto de deklat raakt. De 22.000 aanwezige Laziali kunnen tevreden terugkijken met de 3-0 bij de rust, na het fluitsignaal van de Spaanse ref.

In de 2e helft komt Feyenoord sterker voor de dag, en dwingt enkele kansjes af, maar bij Lazio staat doelman Provedel paraat. Lazio leunt terug en teert op de 3-0 voorsprong, en na het uur slaat het weer toe. Een steekpass van Luis Alberto, komt voor de voeten van Vecino, die de 4-0 scoort. De Uruguyaan kroont zijn tot ‘Man Of The Match’ met zijn 2e doelpunt en 1 assist.

Feyenoord kan kort hierna milderen op strafschop, na een zeer goedkope penalty als Vecino zijn been uitsteekt, en Gimenez totaal niet raakt. Diezelfde Gimenez neemt de strafschop en mildert tot 4-1 in het Olimpico.

Coach Sarri grijpt in en brengt verse spelers het veld in, eerst Cancellieri, Basic en Milinkovic, en 3 minuten later verdedigers Patric en Radu. Kort voor het einde mildert Feyenoord nog tot 4-2, met een doelpunt van terug Gimenez, die de rebound neemt van een trap tegen de deklat.

Op het einde claimt Feyenoord een strafschop, na een tik van verdediger Gila, maar de VAR grijpt in en ziet eerst contact op de bal en dan de tackle. Geen strafschop voor Feyenoord, en Lazio sluit de wedstrijd af met een 4-2 winst.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s