SERIE A: LAZIO LIJDT 1e NEDERLAAG

LAZIO v NAPOLI 1-2

Lazio kende zaterdag haar eerste nederlaag van het seizoen 2022/2023 in de Serie A. Napoli won krap met 1-2, en de bezoekers waren duidelijk de betere in de 2e helft, maar Lazio zit met een wrange nasmaak van scheids Sozza en de VAR die uitblonken in onkunde, en zowat alle beslissingen tegen Lazio floten.

De wedstrijd is nog geen 3 minuten ver, en bij de eerste Lazio aanval kan Zaccagni aanleggen van buiten de zestien. Zijn laagscherend schot verschalkt doelman Meret, het Olimpico mag al vieren na 180 seconden.

Lazio plooide terug na de voorsprong, en Napoli kreeg de bal maar geen kansen om doelman Provedel te bedreigen. Pas na het half uur kreeg men enkele kansen, via de Georgiër Kvaratskhelia die besluit eerst op doelman Provedel en iets later met een bom op de paal, Lazio ontsnapt. Napoli scoort dan toch voor de rust de gelijkmaker.

Na een hoekschop kan Kim op doel koppen, via de bal gaat de bal in doel, maar doelman Provedel stuwt de bal weg met een reflex. Maar de scheids kijkt naar zijn uurwerk, en zegt dat de bal over de lijn is… ook al zijn de beelden niet 100% duidelijk.

Op de beelden ziet met een duwfout van Kim op Luis Alberto, maar de scheids en VAR zien er geen graten in, de 1-1 blijft staan tot aan de rust.

De tweede helft weet Lazio geen weg met de aanvallen van Napoli. Kansen van Zielinski en Kvaratskhelia vinden doelman Provedel onderweg. Verder was een een kopbal van Osimhen op de paal, Napoli ruikt bloed. En iets na het kwartier komt het Napolitaanse doelpunt, de 1-2 op naam van Kvaratskhelia.

Vijf minuten later gaat Lazzari door voorbij Mario Rui, die met een elleboog Lazzari neerhaalt. Maar scheids Sozza en de VAR zien hier geen fout, terwijl de beelden duidelijk zijn. De Laziali protesteren, met gele kaarten tot gevolg, inclusief coach Sarri.

Coach Sarri gooit nog Basic en Pedro tussen de lijnen, maar ook zij kunnen doelman Meret niet bedreigen. Zo verliest Lazio voor het eerst dit seizoen en blijft het met 8 op 15 achter in de Serie A… donderdag is er Feyenoord in de Europa League.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s