SERIE A: LAZIO KLOPT INTER EN KOMT AAN KOP

LAZIO v INTER 3-1

Vrijdagavond kolkte het Stadio Olimpico van het feestgedruis, dankzij een 3-1 overwinning op het Inter van ex-coach Inzaghi. Het masterplan van coach Sarri stond als een huis van minuut 1 tot het einde, met als doorslag de wissels van Luis Alberto en Pedro in de 2e helft.

Coach Sarri koos verrassend voor dezelfde 11 namen, na de 0-0 in en tegen Torino, met Cataldi op het middenveld, samen met Vecino. De 1e kans was voor Inter met Dumfries die Lazio doelman Provedel in de weg vond. Lazio komt pas voor het kwartier in actie, met een poging van Immobile die nipt naast gaat.

Inter verliest de greep op de wedstrijd, en Lazio zoekt het openingsdoelpunt. Een 2e poging van Immobile, op aangeven van F. Anderson, stuit op Inter doelman Handanovic. Maar dit is uitstel want in minuut 40 kopt F. Anderson Lazio op voorsprong, op voorzet van Milinkovic. De 1-0 blijft staan tot aan de rust.

Bij de start van de 2e helft dezelfde 22 namen op het veld, en Inter dat meteen toeslaat bij de eerste aanval. Uit een vrije trap kan Lautaro Martinez toeslaan, op aangeven van Dumfries, 1-1 in het Olimpico.

Enkele minuten later krijgt Lazio ei zo na de 1-2 op hun neus, als Dumfries vrijstaand in doel kopt, Lazio doelman Provedel kan de bal net overtikken in hoekschop. Coach Sarri grijpt in en neemt middenvelder Vecino en aanvaller Zaccagni naar de kant, beiden met een gele kaart op hun conto.

Luis Alberto en Pedro moeten Lazio terug in hun plooi brengen. Een bleke Lukaku werd na 69 minuten gewisseld bij Inter, en hij zal 6 minuten later getuige zijn vanop de Inter reservebank hoe Lazio op voorsprong komt.

En beiden invallers staan aan de basis van de 2-1 voorsprong, een lange bal van Milinkovic kan Pedro vinden op links. Hij legt de bal opzij voor zijn landgenoot Luis Alberto, die met zijn ongenadelijke rechtervoet de bal heerlijk in de kruising knalt.

Inzaghi grijpt in met Calhanoglu en ex-Laziale Correa, maar zonder succes. In minuut 86 legt Pedro de definitieve 3-1 vast, na voordeel te krijgen op een strafschopfout op Immobile. De kwikke Spanjaard twijfelt niet en met een krul verschalkt hij Inter doelman Handanovic.

Zo mag Lazio na 3 wedstrijden rekenen op 7 punten, goed voor een gedeelde eerste plaats samen met A.C. Milan, Torino en Roma. Napoli kan nog op zondagavond alléén koploper worden, bij winst in en tegen Fiorentina.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s