SERIE A: IMMOBILE VERLOST LAZIO

LAZIO v BOLOGNA 2-1

Het seizoen 2022/2023 begint voor Lazio met een 3-punter thuis tegen Bolgona. De onvermijdelijke Ciro Immobile was Lazio’s verlosser iets voor de 80e minuut van de wedstrijd. Alles leek in de maak voor een mooie opener, een zonovergoten Olimpico, meer dan 40.000 Laziali aanwezig met 2 nieuwe aankopen in de basisselectie. Luís Maximiano tussen de palen en Romagnoli centraal in de defensie.

En na 5 minuten kreeg het feestgedruis een domper als doelman Maximiano een Bologna counter pareert, door de bal te stoppen buiten de zestienmeter. Scheids Massimi laat doorspelen, maar de VAR komt tussen en de beelden zijn duidelijk.

Rood voor de debutant en Lazio met 10 verder voor de resterende 84 minuten. Zo kreeg 2e doelman Provedel ook zijn debuut en werd middenvelder Basic opgeofferd om de Laziali tot 10 te herleiden.

Coach Sarri kiest voor een 4-4-1, met Immobile enkel in de punt, Zaccagni en F. Anderson hebben de taak om de flanken af te dweilen.

Doelman Provedel bewijst meteen zijn kunnen door De Silvestri de 0-1 af te houden. Maar iets voor het half uur tikt Zaccagni Sansone neer in de zestien, strafschop Bologna en Arnautovic scoort de 0-1, die uitdagend gaat vieren onder de Lazio fans met een gele kaart tot gevolg.

Lazio leek van slag maar nog voor de pauze werd ook Bologna tot 10 herleid, als verdediger Soumaoro zijn 2e gele kaart kreeg.

De 2e helft begint met gelijke wapen, 10 tegen 10, maar Bologna wijkt niet af van hun stug defensief blok. Coach Sarri gooit Luis Alberto erin voor Cataldi en Lazio begint de druk op te voeren. Tot halfweg de 2e helft Lazzari op zijn flank zijn turbo aanzet, en iedereen voorbij loopt met een voorzet voor doel.

Pech voor Bologna want verdediger De Silverstri devieert de bal ongelukkig in eigen doel, en het Olimpico veert op om Lazio naar de overwinning te stuwen.

Bologna kan niet reageren en zet alles in op een draw. Lazio blijft duwen en de verlossing komt in minuut 79 als Luis Alberto Milinkovic kan vinden. Hij stuurt kapitein Immobile in de zestien, die de 2-1 onder doelman Skorupski duwt.

In de resterende minuten kon Bologna niet dreigen en Lazio hield eenvoudig stand, de eerste driepunter van seizoen 2022/2023 is een feit. Zaterdag is er het uitduel in en tegen Torino FC.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s