SERIE A : SMS stuurt Lazio naar Europa League

JUVENTUS v LAZIO 2-2

Lazio heeft zich op speeldag 37 verzekerd van Europees voetbal en deelname aan de Europa League, dankzij een draw in Turijn tegen Juventus. Doch leek het bij de rust een onmogelijke missie, na een 2-0 achterstand in de 1e helft.

Coach Sarri kon niet rekenen op zijn topschutter Immobile, en liet verrassend Jovane Cabral starten in plaats van Pedro, die nog niet fit bevonden was.

Het Allianz Stadium was volgelopen voor het afscheid van Dybala en Chiellini bij de Juventini. Maar Lazio had geen zin in een feestje, met meteen in de 4e minuut een bal op de lat van Cataldi.

Aan de overkant brak Vlahovic door, maar doelman Strakosha was bij de pinken.
Doch was de 2e kans meteen prijs voor Vlahovic, dankzij een voorzet van Morata. Hij was Marusic te slim af, en kon vrij aan de 2e paal binnenkoppen.

Voor het kwartier viel er een afgeweken bal van Lazzari, en een kansje van F. Anderson te noteren. Maar de Juventini konden één minuut later massaal opveren, toen in de 17e minuut Chiellini werd vervangen door De Ligt.
De verdediger neemt afscheid van de ‘Oude Dame’ na 17 seizoenen.

Lazio ging op zoek naar de gelijkmaker, maar het stappelde enkele hoekschoppen zonder gevaar. En dit terwijl Chiellini met een ereronde bezig was met zijn publiek.

In minuut 36 kwam de efficiëntie van Juventus boven als bij een 2e poging op doel, de 2-0 binnenging naast doelman Strakosha. Kwelduivel was Morata die simpel de Lazio defensie bezig hield, om via de hand van Strakosha en de paal te scoren. In de resterende 10 minuten kan Lazio niet reageren.

De 2e helft begint met klapper voor Lazio, dankzij een hoekschop en een kopbal van Patric, rolt de 2-1 binnen dankzij een deviatie van Patric.

Lazio veert op en zoekt de gelijkmaker, maar pogingen van Zaccagni en Acerbi vinden Juventus 2e doelman Perin. Het laatste kwart verliep de wedstrijd stroef, mede door de vele wissels en vele foutjes, die het spel onderbraken. Dybala kreeg ook zijn vervanging en eerbetoon van het thuispubliek.

Lazio leek de nederlaag te slikken tot minuut 95. Zaccagni ontneemt de bal van Cuadrado, Patric met de run naar Basic. De invaller schiet op doel, doelman Perin duwt de bal opzij, waar Milinkovic staat die de 2-2 kan binnenduwen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s