SERIE A : Lazio blijft op Europese koers

LAZIO v SAMPDORIA 2-0

Met één doelpunt per speelhelft, heeft Lazio op zaterdagavond thuis Sampdoria geklopt. Een wedstrijd waarin Lazio de controle, doch tegen een geslepen Samp’ die soms vervaarlijk op de counter loerde, met spits Colley.

Aan de overkant stond Samp’ doelman Audero paal en perk, bij kansjes voor Zaccagni, Immobile en Cataldo. In de 40e minuut komt de verlossende 1-0 voorsprong, na een hoekschop van Luis Alberto. Hij vindt het hoofd van zijn landgenoot Patric, die vrij kan binnenkoppen naast doelman Audero.

Voor de verdediger pas zijn 3e doelpunt bij Lazio, na 154 wedstrijden en tevens goed voor de 1-0 ruststand.

Na de pauze hetzelfde spelbeeld, het werd pas 2-0 na een solo van Lazzari die Luis Alberto lanceert in de zestien. De Spanjaard met het betere zolenwerk verschalkt doelman Audero, en 2 Samp’ verdedigers op de doellijn.

Voor ‘Il Mago’ zijn 40e doelpunt in een Lazio shirt, en na zijn assist op de 1-0, tevens in dubbele cijfers met doelpunten en assists, en dit voor de 3e keer bij Lazio.

De wedstrijd was gespeeld, Lazio loerde meermaals op de 3-0, terwijl Samp’ zich neerlegde bij de suprematie van coach Sarri & Co. Zo blijft Lazio stevig op de 5e plaats staan, en is het een stap dichter bij de Europa League.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s