SERIE A : Acerbi beslist doelpuntenfestival

SPEZIA v LAZIO 3-4

Spezia v Lazio op zaterdag was een wedstrijd vol emoties en doelpunten, met op het einde Lazio dat het laken naar zich toetrekt, met een 3-punter in extremis op zak.

Al in minuut 9 moest Lazio op achtervolgen, als Lazio doelman Strakosha onbegrijpelijk in doel bleef op een voorzet, en Amian eenvoudig de 1-0 kon scoren. Pas op het half uur kwam de gelijkmaker, als Milinkovic de arm treft van Nikolau. Strafschop Lazio en Immobile voor de 1-1 tussenstand, zijn 27e van het seizoen.

Maar de vreugde duurde maar 3 minuten lang, als mistasten van Patric in de Lazio defensie, Spezia spits Agudelo alleen voor doel bracht, en de 2-1 lag naast Strakosha binnen. En nog voor de pauze leek Spezia de 3-1 te scoren, maar Verde stond buitenspel dus bleef de 2-1 staan bij de rust.

De 2e helft begint ideaal voor Lazio, dat met een gelukje aan de 2-2 komt. Een schot van Zaccagni gaat tegen de paal, en botst dan tegen de rug van doelman Provedel die de bal in doel werkt, 2-2 in het Stadio Pico.

Maar Spezia slaat meteen terug met de 3-2 van Hristov. Coach Sarri grijpt in en laat Luis Alberto invallen voor Basic. Maar het is op aangeven van Cataldi dat Milinkovic in minuut 68 de wedstrijd op 3-3 zet. Hij klopt Reca in het duel en schiet naast doelman Provedel binnen, zijn 10e van het seizoen.

Op het einde werden leken dan de rollen omgekeerd, met het thuisduel tegen AC Milan. Toen verloor Lazio een punt deels door mistasten in de defensie, tussen Acerbi en Strakosha. Maar nu een week later is Acerbi bij de kippen, als Spezia doelman Provedel de bal lost op een schot van Immobile.

Acerbi devieert met buitenkant voet de bal richting doel over iedereen heen, netjes en perfect in de 90e minuut. De anti-held van AC Milan doopt zich om in de held van Spezia, een 3-punter voor Lazio dat nog steeds roert in het debat om Europees voetbal volgend seizoen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s