SERIE A : Tonali nekt Lazio in minuut 92

LAZIO v AC MILAN 1-2

Lazio verloor gisteren tweemaal in het Stadio Olimpico, eerst naast het veld door de afwezige Lazio fans uit protest en dan tevens op het veld met het slotverdict van Tonali in blessuretijd, tot jolijt van de 12.000 Milan fans aanwezig.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Lazio, met meteen de 1-0 voorsprong in de 4e minuut. Milinkovic zet zich door op de rechterflank voorbij Theo Hernandez, actie naar de zestienmeter, en een afgemeten voorzet voor kapitein Immobile.

Doelpunt nummer 26 voor Lazio’s topschutter die zo aan kop blijft in de topschuttersstand van de Serie A, en tevens zijn 3e seizoen bij Lazio met +25 doelpunten in de Serie A.

Aan de overkant is er geel voor Lazio doelman Strakosha, na onbewust hands’, de vrije trap van Tonali stuit tegen de Lazio muur. Maar Milan blijft duwen tegen de Lazio defensie, en aan de overkant loert Lazio op de counter. MIlan claimt een handbal van Luis Alberto, maar de VAR ziet dit als onvrijwillig. Lazio houdt stand en gaat met de krappe 1-0 voorsprong de rust in.

In de 2e helft zijn de rollen omgekeerd, als Milan ook in de 4e minuut weet te scoren. De ongrijpbare Leao gaat voorbij Acerbi, en zijn voorzet kan Giroud binnenwerken, naast de verslagen Radu, de wedstrijd breekt terug open voor de Milanezen.

Coach Sarri grijpt in met een uitgebluste Luis Alberto voor Basic, en Leiva met geel aan de kant voor Cataldi. En later Marusic voor Radu in de defensie.

Maar Lazio moet het spel ondergaan, een poging van Messias gaat nipt naast op het uur. Lazio is onherkenbaar de 2e helft is enkel uit op verdedigen.

Bij Milan brengt coach Pioli 2 verse aanvallers in, met Rebic en Ibrahimovic. Een bom van Leao kan doelman Strakosha in hoekschop verwerken, Lazio sleept zich naar het einde om het punt te verdedigen, tot de 91e minuut.

Ibrahimovic brengt de bal in de zestien, een misverstand tussen Acerbi en doelman Strakosha brengt de bal bij Tonali, die het geschenk aanneemt en de 1-2 eindstand naast Strakosha binnenlegt.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s