SERIE A : Immobile in extremis

LAZIO v TORINO 1-1

Lazio mag zich langzaam aan een streep trekken, door de Europese ambities, na het gelijkspel op zaterdag in het Stadio Olimpico. Een 1-1 eindstand waardoor de Top 4 onbereikbaar lijkt, en zelfs strijden om plaats 5 niet simpel zal zijn, samen met Roma, Fiorentina en Atalanta voor de Europa League.

Alles leek in de maak voor een mooie avond in het Olimpico, het lenteweer, het verlengd Paasweekend in zicht, maar de enige afwezigen waren de 11 Laziali op het groene veld van het Olimpico.

Torino had Lazio in de greep en kreeg de beste kansen. Bremer treft de paal en Vojvoda stuit op doelman Strakosha.

Aan de overkant konden Zaccagni en F. Anderson niet breken door de Toro’ defensie, en was Immobile onbereikbaar, met een logische 0-0 ruststand tot gevolg.

Zelfde beeld in de 2e helft, waar eerst F. Anderson zijn doelman bijstaat, door een bal op de lijn weg te koppen. Doch komt de 0-1 eraan, na de zoveelste Torino hoekschop, waar een rake kopbal van Pellegri iedereen verschalkt.

Voorafgaand leek er een duwfout op Lazzari, maar met amper Lazio protest op de scheids werd de VAR niet ingeroepen en bleef de 0-1 staan.

Lazio schiet pas wakker na de wissels met Cataldi en Basic, voor Leiva en Luis Alberto. Basic kreeg een kansje, en iets later treft Milinkovic doelman en ex-Laziale Berisha in doel. Lazio voert de druk op, maar Toro’ en doelman Berisha geeft geen krimp.

Pas in de 92e minuut is er een perfecte krul van Milinkovic naar de 2e paal, waar Immobile het geschenk aanneemt, en met een buffelstoot de 1-1 binnenkopt.

En net voor het einde was er nog een laatste poging van Cataldi, maar zijn schot ging nipt naast. Een gelijkspel waardoor Lazio 56 punten telt, en momenteel de 7e plek in de Serie A bezet.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s