SERIE A : Tripletta Immobile klopt Genoa

GENOA v LAZIO 1-4

Ciro Immobile heeft Lazio met een hattrick naar een overwinning op Genoa geleid, met een 1-4 eindstand in het Stadio Marassi. Zo blijft Lazio zich roeren in de subtop en de strijd om de 4e plaats. De wedstrijd kende een vliegende start, met beide teams die volop in de aanval gingen. Genoa was dicht bij de opener, maar Lazio doelman Strakosha met een sublieme redding om de 1-0 te verijdelen.

Lazio was dominant in balbezit, maar het kon Genoa doelman Surigu niet verschalken. Pas op het half uur een solo actie van Marusic op links, een paar dribbels en veel ruimte deed hem schieten op doel.

De bal ging kruislings laag binnen naast doelman Sirigu, goed voor de 0-1 voorsprong tegen een stug Genoa, ondanks hun voorlaatste plaats.

Genoa bleef aandringen, maar Lazio en doelman Strakosha gaven geen krimp en nog voor de pauze kwam de 0-2, door de onvermijdelijke Ciro Immobile op aangeven van Lazzari. De Lazio kapitein knalt in één tijd de bal laag voorbij doelman Sirigu, en legt zo de 0-2 ruststand vast.

Na de pauze stuurt coach Sarri dezelde 11 het veld in, pas na een kwartier neemt hij Leiva (met geel) aan de kant voor Cataldi. In minuut 63 stuurt spelmaker Luis Alberto zijn spits de diepte in. Immobile schiet op doelman Sirigu, maar de rebound neemt hij op zijn hoofd om de 0-3 in het lege doel te deponeren.

Aan de overkant valt plots de 4-3 uit de lucht, als een voorzet via Lazio verdediger Patric in doel gaat, via het doelhout ondanks de verwoede poging van doelman Strakosha. De 1-3 doet het zonnige Marassi even wakker schudden.

Maar een kwartier voor het einde is het terug Immobile die alle twijfels wegneemt, hij springt voorbij Galdames en schiet uit een schuine hoek de 1-4 voorbij doelman Sirigu.

De Lazio spits en kapitein voert zo zijn doelpunten op tot het totaal van 24, waarmee hij nu weer topscorer van de Serie A is.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s