SERIE A : Lazio pikt draad op met winst

LAZIO v SASSUOLO 2-1

Lazio knoopt in de Serie A terug aan met een driepunter, thuis tegen Sassuolo, en kan zich terug roeren in het debat om de 4e plaats. Het wedstrijdbegin ging op en neer, met eerst een poging van Lazzari, die Sassuolo doelman Consigli kan pareren. Aan de overkant een kans voor Scammaca, maar Lazio doelman Strakosha doet hetzelfde.

Iets na het kwartier is er een solo van Lazzari, en hij breekt de wedstrijd open, de aalvlugge flankverdediging onderschept de bal op het middenveld. En met een solo richting doel, schiet bij laag binnen naast doelman Consigli.

Hierna laat Lazio kans op kans liggen, pogingen van Marusic en F. Anderson kan doelman Consigli redden. Aan de overkant komt Sassuolo piepen, en lijkt de 1-1 te vallen. Maar Frattesi kopt op de paal, en bij de volgend actie schiet Defrel op doelman Strakosha. Lazio mag gaan rusten bij die krappe 1-0 voorsprong.

Bij de start van de 2e helft is er een dot van een kans, op aangeven van Milinkovic, topschutter Immobile besluit van dichtbij over doel. Maar enkele minuten later komt de verlossende 2-0 in het Stadio Olimpico.

Een vrije trap van Luis Alberto komt bij Milinkovic, die de buitenspelval omzeilt van de Sassuolo verdediging. Met een eenvoudige tik legt hij de 2-0 naast doelman Consigili. Het was enkel nog wachten op de VAR om deze 2-0 te valideren.

Voor Milinkovic zijn 9e doelpunt van het seizoen bij Lazio, naast zijn 9 assists. Er viel nog een indraaiende hoekschop van Luis Alberto, die de deklat trof. In het laatste kwartier breken de hemelssluizen open, boven het Olimpico, en de wedstrijd lijkt op een waterballet op het gras.

Pas in blessuretijd viel de 2-1 eindstand, als Traore vrijstaand aan de 2e paal kon scoren, in minuut 94. Een logische Lazio overwinning, dat zo nog in het spoor blijft van de top 4 in de Serie A, met nog 7 wedstrijden te gaan.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s