SERIE A : Immobile stuwt Lazio naar plek 5

LAZIO v VENEZIA 1-0

Ciro Immobile heeft maandag geschiedenis geschreven op een Romeinse avond die in het teken stond van een andere Lazio-icoon.

De wedstrijd tegen Venezia stond in het teken van Giuseppe Wilson, de voormalig Lazio-aanvoerder die vorige week op 76-jarige leeftijd overleed. De aanvoerdersband om de arm van Immobile was eerbetoon aan clubicoon Pino.

‘Dit is een club vol historie en glorie, een club die gemaakt is door kampioenen’, zei Immobile na afloop. ‘Ik heb van iedereen iets meegenomen. De geschiedenis leert je altijd wat. Pino was een fantastische aanvoerder. Het klopt om deze zege aan hem op te dragen. Ik weet hoeveel de mensen van Lazio van hem houden.’

Immobile heeft inmiddels zelf ook zijn plek veroverd in de harten van de Lazio-fans en de rijke historie van de club. Zijn winnende treffer tegen Venezia – de strafschop ging er onberispelijk in – was zijn 144ste in de Serie A. Daarmee werd hij clubtopscorer aller tijden van de Biancocelesti.

Immobile en doelpunten zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. De 32-jarige Italiaan heeft sinds zijn entree op het hoogste podium de treffers aan elkaar geregen. Met zijn 144 goals laat hij iedereen ver achter zich. De rest in de Serie A heeft in deze periode minimaal 55 doelpunten minder gemaakt.

Immobile kan zich ook meten met de grote spitsen in de vijf grote Europese competities. Sinds hij in 2016 zijn entree maakte in de Serie A scoorde hij even vaak als Cristiano Ronaldo. Alleen Lionel Messi (164) en Robert Lewandowski (185) hebben het beter gedaan dan Immobile, die dit seizoen strijdt om de topscorerstitel. Alleen Karim Benzema en Lewandowski kunnen in de grote Europese competities ook bogen op een productie van twintig plus.

Komend weekend kan Immobile de Lazio-harten harder laten kloppen. De Derby della Capitale staat op het programma. ‘Ik kom veel fans van AS Roma tegen die mij vragen alsjeblieft niet te spelen.’ Ook de aanhang van de rivaal kent de historische kracht van King Ciro. (bron: https://www.vi.nl/)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s