SERIE A : Preview Lazio v Venezia

Lazio komt vanavond in actie, met de thuiswedstrijd tegen Venezia, en dit 6 dagen voor de Derby op bezoek bij Roma. De resultaten in de Serie A waren Lazio gegund, want zowel Atalanta als Roma konden niet winnen. En bij winst deze avond springt Lazio zo over beiden ploegen op de 5e plek, achter Juventus.

Coach Sarri kan rekenen op zijn basisspelers, enkel op de flanken moet hij sleutelen. Met Marusic geschorst en Radu geblesseerd, zullen Lazzari en Hysaj starten op de flanken. Ook geen Patric in de defensie, dus Luis Felipe en Acerbi keren terug als het vertrouwde centrale duo.

Op het middenveld Leiva, Luis Alberto en Milinkovic, met in de aanval Immobile, F. Anderson en Zaccagni, die de voorkeur krijgt op Pedro. Strakosha is blijft de nummer één tussen de palen.

Bij de bezoekers uit Venetië rekent coach Zanetti op onderstaande selectie, en één oude bekende, Luis Nani, een half seizoen uitgeleend aan Lazio in 2018 :

Doelmannen: Bertinato, Lazar, Mäenpää / Verdedigers: Ampadu, Caldara, Ceccaroni, Ebuehi, Haps, Matějů, Modolo, Svoboda, Ullmann / Middenvelders: Busio, Črnigoj, Fiordilino, Kiyine, Peretz, Tessmann / Aanvallers: Henry, Luis Nani, Nsame, Okereke, Sigurðsson

Scheidsrechter deze avond is Gianluca Manganiello uit Pinerolo (Piemonte), hij fluit de aftrap om 20:45 uur in het Stadio Olimpico. Geel gevaar is er voor Luiz Felipe, Zaccagni en Pedro, zij kunnen de Derby missen indien ze geel slikken vanavond.

EERBETOON AAN PINO WILSON

Voor de wedstrijd zal Lazio zijn ex-kapitein Pino Wilson eren, na zijn overlijden vorig weekeinde. En mag kapitein Immobile uitzonderlijk een rode kapiteinsband dragen, om de kapitein van het kampioenenelftal uit 1974 te eren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s