EUROPA : Gemiste kansen en VAR nekken Lazio

LAZIO v FC PORTO 2-2

Lazio verlaat de Europa League, na een 2-2 gelijkspel tegen FC Porto, in een duel vol met kansen, reddingen en gele kaarten. Coach Sarri kon niet rekenen op Zaccagni, maar zag de terugkeer van Immobile in de aanval naast Felipe Anderson en Pedro, aangevuld met dezelfde spelers die in Porto starten.

Al vroeg is er een gele kaart voor Radu, die al meteen met de handrem moet spelen. Aan de overkant was er een kansje voor Immobile, die naast besluit. Maar in de 19e minuut schiet hij Lazio op voorsprong. Balverlies van Pepe, schenkt de bal aan de Lazio kapitein, die met een snedige run de bal naast doelman Diogo Costa legt.

Voor en na dit doelpunt wist Immobile ook al te scoren, maar hij stond tweemaal een halve meter buitenspel, dus pech voor de topschutter.

Op het half uur is er een duel tussen Taremi en Milinkovic, en de Porto speler duikt in de zestien. Scheids Aytekin grijpt in en geeft de speler geel voor zijn duik…

tot de VAR tussenkomt.

En 2 minuten later is er een strafschop voor Porto, na minimaal contact het been van Milinkovic. Taremi neemt het geschenk aan en scoort de 1-1 binnen naast Strakosha. In de resterende tijd kon Lazio niet prikken tegen een uitgekookt FC Porto op het veld.

Na de pauze nam Porto het spel over, met balbezit en enkele prikken, waarbij Lazio doelman Strakosha al zijn talent etaleerde met enkele uitstekende reddingen. Ondertussen werden Radu en Leiva gewisseld voor Hysaj en Cataldi.

Maar in minuut 68 komt Porto dan toch op voorsprong, als Uribe een knappe aanval afrondt, met een laag schot onder Strakosha. Lazio moet tweemaal scoren om verlengingen af te dwingen in het Olimpico.

Lazio lijkt van slag, en slikt zelfs 3 gele kaarten in 2 minuten, voor Luis Alberto, Patric en Cataldi. Maar met nog 10 minuten op de klok, speelt Lazio alles of niet.

En plots krijgt men kans na kans na kans om te scoren, maar zonder succes. Eerst Luis Alberto met een knal net naast. En bij de volgende aanval krult hij de bal tegen de kruising, tweemaal pech. En na 2 komt er zelfs kans 3, als hij van dichtbij op een blok van Porto verdidger Bruno Costa stuit.

En in minuut 86 lijkt Immobile de 2-2 te scoren, na een hakbal van Milinkovic. Maar doelman Diogo Costa gooit zich voor de bal, en weet zijn schot miraculeus te redden.

Ook in minuut 91 moet verdediger Pepe de meubelen redden, op een poging van Milinkovic. Invaller Cataldi scoort uiteindelijk de 2-2, na een dribbel en schot tegen de paal van Immobile, maar dit was in minuut 94, dus te laat voor Lazio, en zo exit Europa League editie 2021/2022.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s