EUROPA : Preview Lazio v FC Porto

Donderdag om 18:45 uur trappen Lazio en FC Porto de terugduel af in het Stadio Olimpico, met als inzet de 1/8e finales in de Europa League.

De Lazio fans hebben geloof in hun team, ondanks een rits afwezigen, want de kaap van +30.000 in het Olimpico is ruimschoots overschreden.

Lazio zonder de man in vorm Zaccagni door schorsing, zal verder niet kunnen rekenen op Lazzari. Verder zijn er nog vraagtekens betreft de fitheid van Acerbi, die pas is terug beginnen trainen na een lange blessure. Ook de fitheid en inzetbaarheid van topschutter Immobile is nog onzeker voor Porto.

Zekerheden zijn doelman Strakosha en verdediger Luiz Felipe, met op het middenveld Luis Alberto en Milinkovic. In de aanval staat F. Anderson en Cabral klaar om Pedro of Immobile bij te staan. Met op de flanken Hysaj en Marusic, en Leiva als ‘breker’, is er nog één plaats over als centrale verdediger, dus Acerbi indien fit, of de keuze uit Patric en veteraan Radu centraal.

Bij FC Porto rekent coach Conceição op iedereen, behalve de geblesseerde Manafà. Er deden reeds de geruchten rond, dat vorige donderdag in Porto het Lazio bestuur aan tafel zat met Conceição zijn zaakwaarnemer Mendes, om een eventueel verhuis naar Lazio volgend seizoen, mocht het project Sarri dit jaar fout lopen… to be continued.

Scheidsrechter donderdag is de Duitser met Turkse roots, Deniz Aytekin. De 43-jarige scheids uit Nurnberg fluit de aftrap om 18:45 uur in het Stadio Olimpico.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s