EUROPA : Lazio verliest nipt in ‘Dragao’

FC PORTO v LAZIO 2-1

Lazio verloor de heenwedstrijd van de 1/16e finales in de Europa League met 2-1, in en tegen FC Porto, dit zonder sterkhouder en kapitein Immobile, en verder geen Acerbi en Lazzari. Zo mocht veteraan Radu centraal starten naast Luiz Felipe.

Bij FC Porto koos coach Conceicao voor zijn 2e doelman tussen de palen. Een vroege kopbal van verdediger Pepe was de eerste waarschuwing voor Strakosha & Co. Maar Lazio liet zich niet terugdringen en speelde het spel mee, die op en neer ging. Voor het halfuur komt Lazio op voorsprong, dankzij een ingestudeerde hoekschop van Luis Alberto en Pedro, kon Zaccagni bij de eerste paal met zijn hak de 0-1 scoren.

Porto bleef niet bij de pakken zitten en drong aan op de gelijkmaker. Een poging van de Braziliaanse aanvaller en naamgenoot Pepe ging over doelman Strakosha richting doel, maar Luiz Felipe was snel terug om de bal voor de lijn weg te vegen.

Aan de overkant was er de kans op de 0-2, als Milinkovic zich vrijspeelt in de zestien, maar zijn schot werd gered met een beenveeg van 2e doelman Diogo Costa. Doch valt de 1-1 in de 38e minuut, als de Lazio defensie een voorzet van Joao Mario niet kan ontzetten, en spits Toni Martinez met een nekslag de 1-1 laag in de hoek kan scoren, naast de verslagen doelman Strakosha. De 1-1 bleef staan tot aan de rust.

Na de pauze schoot Porto in actie, met meteen de 2-1 voorsprong. Terug een voorzet van Joao Mario, en terug Toni Martinez die met een trap de bal in de hoek plaats voor de 2-1 voorsprong in het Drakenstadion.

Lazio onderging het spel, en zag doelman Strakosha met een uitstekende redding op een schot van terug Toni Martinez, de kwelduivel van Lazio in Porto. Aan de overkant was er een voorzet schot van Zaccagni, en enkele pogingen van Felipe Anderson, maar zonder gevaar. Slecht nieuws kwam er ook voor Zaccagni, die met een gele kaart de terugwedstrijd in Rome zal missen volgende donderdag, wegens schorsing.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s