EUROPA : Preview FC Porto v Lazio

Watch Porto v Lazio Live Stream | DAZN IT

“Estádio do Dragão” zal donderdag het theater zijn van de Europa League 1/16e finales, waar Porto en Lazio elkaar zullen treffen in het eerste duel. In het seizoen 2002/03 was er een duel in de UEFA Cup, toen won Porto in de halve finale met 4-1, en bleef het in Rome 0-0. Zo mocht Porto naar de UEFA Cup finale, waar het Celtic versloeg, na verlengingen met 3-2.

Lazio, testa al Porto: dubbio in difesa per Sarri

Coach Sarri zal moeten sleutelen in zijn defensie, nog steeds zonder Acerbi. En nu ook valt Lazzari uit met een blassure. Centraal start Luiz Felipe, met naast hem Patric of Radu, met Hysaj en Marusic op de flanken. Op het middenveld de 3 ‘certitudes’, met Leiva, Luis Alberto en Milinkovic.

De eerste 2 zijn geschorst voor de volgende wedstrijd tegen Udinese, dus rekent Sarri op hen 90 minuten. Slecht nieuws kwam er ook voor Immobile, de kapitein blijft in Rome met een griepje, en zal zeker niet aantreden in Porto.

Afbeelding

Dus weinig opties in de aanval met Pedro in de punt als ‘valse 9’, met naast hem Zaccagni en Felipe Anderson. De laatste werd vorig seizoen nog uitgeleend aan Porto, maar zonder succes en amper wedstrijden in zijn benen.

Loan watch: Felipe Anderson makes FC Porto debut | West Ham United

Thuisploeg Porto staat momenteel aan kop in hun Liga, 4 punten voor op achtervolger Sporting Lisboa, en start als favoriet in dit Europees duel. De FC Porto coach is geen onbekende bij Lazio.

Sergio Conceicao streek bij Lazio neer in de zomer van 1998. En werd zo één van de pionnen op het middenveld van Lazio’s Dream Team dat in 2000 de ‘Treble’ won.

Hij kan rekenen op zijn volledige selectie, behalve Manafá die aan de kant blijft met een lichte blessure. Alsook geen Marchesín en Wendell door schorsing.

Estádio do Dragão

Scheidsrechter in het ‘Drakenstadion’ is de Nederlander met Turkse roots, Serdar Gözübüyük. Hij fluit de aftrap om 21:00 uur.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s