SERIE A : ‘Zuper Zacc’ klopt Bologna

LAZIO v BOLOGNA 3-0

Lazio verteerde de Coppa uitschakeling met een vlotte 3-0 overwinning tegen Bologna. ‘Man of the Match’ was vleugelspits Zaccagni met 2 doelpunten en tevens de oorzaak van de 1-0 op strafschop.

De 20.000 Laziali in de zonovergoten Olimpico waren present op het vrij ongewone zaterdag om 15:00 uur. Voor het kwartier kwam Lazio op 1-0, als Bologna verdediger Soumaoro Zaccagni raakt in het gezicht.

Zaccagni shines in Lazio's 3-0 win over Bologna | AP News

Voor scheidsrechter Piccinini voldoende voor een strafschop, die Immobile al te graag nam om de 1-0 laag voorbij Bologna doelman Skorupski te knallen.

Lazio was baas over de wedstrijd, met een Bologna dat loerde op de counter. Enkel éénmaal werd doelman Strakosha bedreigd op een halve kans van Bologna. Maar de vroege 1-0 bleef staan tot aan de rust.

Al vroeg in de 2e helft komt de 2-0, als Luis Alberto Zaccagni perfect in de zestien stuurt. Lazio’s nummer 20 twijfelt niet en schiet door de benen van Bologna doelman Skorupski de 2-0 binnen.

En 10 minuten later is het terug ‘Zuper Zacc’ met de 3-0, een intikker na voorbereidend werk van Lazzari. De wedstrijd was beslist met nog een half uur te gaan in het zonnige Olimpico.

Serie A, Lazio-Bologna 3-0: Zaccagni show e Sarri riprende la marcia

Coach Sarri begon al aan donderdag en het Europees uitduel tegen Porto te denken. Eerst wissels voor Pedro en Leiva, later voor Patric en ‘Zuper Zacc’, met Milinkovic als laatste wissel in minuut 82. Lazio wint en neemt de 3 punten mee, plus de 4e ‘clean sheet’ op een rij in de Serie A. Het blijft zo de top 4 in het vizier houden, achter Juventus (4e) en Atalanta (5e). En tevens een Zuper Zaterdag voor Zuper Zacc !

IL DOPOGARA | Lazio-Bologna 3-0, Zaccagni: "La doppietta? Soddisfazione  immensa!" - Il Match
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s