SERIE A : Lazio wint en nadert subtop

FIORENTINA v LAZIO 0-3

Zaterdagavond won Lazio met een klinkende 0-3 eindstand, bij het vervaarlijke Fiorentina, wel zonder hun topschutter Vlahovic. Een overwinning om de Europese ambities kracht bij te zetten, en de top 4 in het vizier te houden.

Coach Sarri kon niet rekenen op Acerbi centraal, zo mocht Patric starten naast Luiz Felipe. Op het middenveld een basisplaats voor Leiva, dus geen Cataldi.

Afbeelding

Eerste gevaar was er voor Fiorentina, met een lage kopbal van Cabral die Lazio doelman Strakosha kon afweren. Aan de overkant is er een schot van Pedro op de doelman, waar de rebound door Zaccagni over gaat.

Voor de pauze was er nog een dubbele redding van Fiorentina doelman Terracciano, op een poging van Pedro, maar de 0-0 bleef staan tot aan de rust.

De tweede helft is nog geen 7 minuten oud, als Zaccagni Milinkovic kan vinden in de zestien. De Serviër twijfelt niet en schiet in de korte hoek de 0-1 binnen, naast Fiorentina doelman Terracciano.

Afbeelding

Lazio domineerde de thuisploeg die geslagen leek, tot Castrovilli op Luiz Felipe botst. Scheids Orsato fluit strafschop, maar de VAR kom tussenbeiden en ziet eerder een onschuldige botsing dan een fout. Dus geen strafschop voor Fiorentina, tot onvrede van het thuispubliek in het Stadio Franchi.

Fiorentina-Lazio 0-3: Milinkovic-Savic e Immobile abbattono i viola - Sport  - Calcio - lanazione.it

Coach Sarri gooit 3 verse krachten het veld in, met Cataldi, Felipe Anderson en Hysaj. En na mistasten van verdediger Nastasic neemt Immobile het geschenk aan. Alleen op doel richting Fiorentina doelman Terracciano, schiet hij laag in de hoek de geruststellende 0-2 binnen.

Serie A | Fiorentina 0-3 Lazio: Immobile inspires Viola rout - Football  Italia
Afbeelding

En in minuut 80 lanceert Zaccagni terug Immobile de diepte in, hij omspeelt de doelman en schiet op doel. Voor Fiorentina glijdt Biraghi de bal knullig in eigen doel, dus geen doelpunt voor Immobile, maar een own-goal van Fiorentina.

Fiorentina zal in minuut 85 tot 10 herleid worden, als Torreira geel krijgt na een fout, maar door meermaals protest prompt rood krijgt van scheids Orsato. Lazio kan nu met 3 punten op zak terug omhoog kijken in de Serie A. Coach Sarri weet nu dat het de weken van de waarheid is, woensdag Coppa Italia uit tegen AC Milan, in de Serie A thuis Bologna en uit Udinese, met tussenin Europees uit bij FC Porto.

Fiorentina-Lazio, viola travolti: Sarri si impone 3-0 - Footballnews24.it
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s