COPPA : Immobile verlost Lazio in verlengingen

LAZIO v UDINESE 1-0 (AET)

Afbeelding

Lazio omzeilde de klip van de Coppa Italia in de 1/8e finale tegen Udinese. Het was zwoegen over 90 minuten tegen een stug Udinese, met pas de verlossende winning goal in de 2e verlenging, dankzij gelegenheidsinvaller Immobile.

Afbeelding

Coach Sarri schudde zijn elftal door elkaar, met Reina tussen de palen en Muriqi in de punt van de aanval. Leiva en Lazzari kregen tevens een basisplaats van Sarri, in deze Coppa wedstrijd. In een quasi leeg Olimpico was er dreiging van spits Muriqi, hij moest Immobile doen vergeten. Maar zijn 2 kopballen op doel kon Udinese doelman Silvestri afstoppen, de 0-0 bleef staan in het Olimpico.

Afbeelding

Pech voor Lazio als voor de pauze Zaccagni in duel neergaat, met een blessure. Hij komt zelf de 2e helft niet opdraven, Raul Moro is zijn invaller in de 2e helft.

De tweede helft is voor Udinese, met Lazio doelman Reina die pogingen van Success en Beto kan afstoppen. Twintig minuten voor het einde grijpt coach Sarri en en laat zijn topschutter Immobile invallen voor Muriqi.

In minuut 87 krijgt Lazio de beste kans, een schot van Milinkovic kan doelman Silvestri redden, en in de rebound lijkt invaller Raul Moro te scoren, maar verdediger Udogie blokt de bal af, weg kans. In de ultieme laatste seconde was er nog een voorzet-schot van terug Milinkovic, waarbij Immobile centimeters te kort komt voor een intikkertje.

Dus 0-0 na 95 minuten, en dus verlengingen in het Olimpico. De eerste verlenging had niet veel op het lijf, behalve een vrije trap van invaller Arslan die via de rug van Felipe Anderson de deklat raakt, Lazio ontsnapt.

Opmerkelijk was er nog de botsing tussen Udinese speler Pussetto en Lazio coach Sarri, zonder veel gevolgen voor beiden.

En bij de start van de 2e helft valt het verdict, een diepe bal van Cataldi lanceert Immobile in de diepte, en met een subtiele lobbal verschalkt hij doelman Silvestri. Voldoende om Udinese uit te schakelen, en zich te plaatsen voor de kwart-finales. En dit op 9 februari, uit tegen AC Milan in San Siro.

Afbeelding
Lazio-Udinese

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s