serie a : Lazio probleemloos voorbij Salernitana

SALERNITANA v LAZIO 0-3

Salernitana-Lazio 0-3: Immobile scatenato, è capocannoniere

Lazio kende geen problemen in Salerno, tegen een gedecimeerd Salernitana die de onderspit moest delven, van een uitgekookt Lazio dat al na 10 minuten de wedstrijd in haden had in het Stadio Arechi.

Voor de aftrap koos coach Sarri voor Patric centraal naast Luiz Felipe, en Hysaj die toch fit aan de aftrap kon beginnen. Vooraan kreeg Zaccagni de voorkeur op F. Anderson.

De wedstrijd is nog geen 7 minuten oud, of Immobile legt al de 0-1 binnen naast doelman Belec. En dit na een magistrale assist van Milinkovic, met een hakbal.

Afbeelding

En in de 10 minuut valt al de 0-2, terug Immobile nu op aangeven van spitsbroeder Pedro die vanop links de bal voor doel brengt. Voor Immobile doelpunt nummer 17 in de Serie A, en zo over Vlahovic van Fiorentina sprint naar de 1e plaats, op de topschutterslijst in de Serie A.

Afbeelding
Afbeelding

Voor het half uur krijgt Cataldi geel, hij zal geschorst zijn voor het thuisduel tegen Atalanta. En nog voor de rust valt Pedro uit met een spierblessure, Felipe Anderson mag invallen voor de laatste 5 minuten, en de resterende 2e helft.

Nog voor het uur brengt coach Sarri Leiva en Lazzari in het veld, voor Cataldi en Marusic. En nog geen 10 minuten later neemt invaller Lazzari alle twijfels weg. Felipe Anderson stuurt de bal in de zestien naar de snelle Lazzari, die laag voorbij doelman Belec de 0-3 scoort.

Ook geel voor Lazzari, die zijn shirt uittrok na zijn doelpunt en zo zijn coach duidelijk wilt maken dat hij zijn bankzittersstatuut beu is.

Op het einde krijgen Vavro en Romero nog speelminuten, voor Luiz Felipe en Zaccagni. Immobile lijkt de 0-4 te score met zijn hoofd, maar doelman Belec brengt redding. Maar Lazio wint eenvoudig, de eerste driepunter van 2022 is een feit, dat Lazio momenteel op plaats 6 zet. Dinsdag is er de Coppa Italia tegen Udinese, gevolgd door het duel in het Olimpico tegen Atalanta.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s