SERIE A : Lazio viert verjaardag met nederlaag

INTER v LAZIO 2-1

Lazio verlaat Milaan met de 1e nederlaag van het jaar 2022, in een wedstrijd waar het de evenknie was van koploper Inter, maar waar Lazio weinig dreiging kon brengen voor het doel van thuisploeg Inter.

Coach Sarri koos voor Radu centraal, Basic op het middenveld en Felipe Anderson als flankaanvaller in zijn basiself. De wedstrijd begon met een afwachtende Lazio, die de bal aan Inter liet.

De thuisploeg komt op voorsprong na het kwartier, maar de VAR grijpt in en ziet een minimaal buitenspel van doelpuntenmaker Lautaro, dus blijft de score op 0-0 hangen op het scorebord van het Stadio G. Meazza.

Inter komt dan toch op voorsprong iets voor het half uur, na een hoekschop en een afvallende bal, die Bastoni aanneemt en laag in de hoek doelman Strakosha verslaat.

De reactie van Lazio blijf uit tot minuut 36, op aangeven van Cataldi, die Immobile de diepte instuurt. Lazio’s Bomber is doelman Hadanovic te snel af, en deponeert de bal in het lege doel voor de 1-1 tussenstand.

Afbeelding

Voor Immobile doelpunt 15 in de Serie A, en dit voor het 6e seizoen op rij, net als doelpuntenmachines Lewandowski (Bayern) en Salah (Liverpool). En nummer 168 voor in Lazio’s geschiedenisboeken.

Afbeelding

Lazio en Inter houden de 1-1 tussenstand vast tot aan de rust, en ook na de break krijgt Inter de ruimte niet om Lazio te domineren. Sarri brengt een frisse Zaccagni in voor F. Anderson. Lazio ontsnapt wel in minuut 64 met een dubbele kans voor Dumfries en Perisic, maar in doel kan eerst doelman Strakosha redden en vervolgens Luiz Felipe de bal wegvegen voor de doellijn.

Maar twee minuten later is er een voorzet van Bastoni, die Škriniar ongehinderd met zijn hoofd en via het doelhout kan binnenkoppen, voor de 2-1 voorsprong.

Lazio schiet wakker en gaat in de aanval, met invaller Leiva en Luis Alberto. Met op het einde nog een invalbeurt voor Lazzari. Lazio krijgt de bal, maar buiten enkele gevaarlijke voorzetten kan het Inter doelman Handanovic niet bedriegen. Zo wint thuisploeg Inter haar 8e wedstrijd op rij, en blijft het bovenaan de Serie A. Lazio blijft hangen waar het stond, op een 7e plaats.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s