SERIE A : Lazio begint 2022 in mineur

LAZIO v EMPOLI 3-3

Afbeelding

Lazio begint 2022 in mineur met een gelijkspel tegen Empoli, waar het de hele wedstrijden moest achtervolgen op de stugge Toscanen. Coach Sarri liet toch Acerbi en Luiz Felipe centraal starten in de defensie.

Maar de defensieve problemen bij Lazio waren duidelijk, als Empoli al na 8 minuten 0-2 voorstond. In de 5e minuut haalt Lazio doelman Strakosha Empoli speler Di Francesco neer, strafschop Empoli en Bajrami verschalkt zijn landgenoot in doel voor de 0-1. En 2 minuten later scoort Zurkowski de 0-2 tegen de statische Lazio defensie.

Lazio - Empoli: il tabellino e la cronaca dell'incontro

Maar op het kwartier komt de aansluitingstreffer, als Milinkovic het hoofd van kapitein Immobile kan vinden, de 1-2 staat op het scorebord, en voor Immobile doelpunt nummer 167 voor Lazio.

Afbeelding

De gelijkmaker lijkt eraan te komen, maar een knal van Felipe Anderson knalt hij op de deklat. Lazio ziet nog voor het half uur Acerbi uitvallen met een spierblessure, Patric mag invallen in de defensie. Maar de 1-2 blijft staan tot aan de rust.

Lazio-Empoli 3-3, altalena di emozioni / Diretta - Sport - Calcio -  lanazione.it

In de 2e helft geen beterschap, na het kwartier de volgende wissels met Leiva en Zaccagni tussen de lijnen. In minuut 66 valt de 2-2 op aangeven van Felipe Anderson, de Braziliaanse flankaanvaller ziet Milinkovic vrijstaan die met een lage volley doelman Vicario verslaat met de gelijkmaker.

Lazio-Empoli 3-3: un Milinkovic-Savic imperiale salva Sarri
Serie A, Lazio-Empoli 3-3: spettacolo, rigori e un super Milinkovic-Savic.  Biancocelesti frenati all'Olimpico - Eurosport

Maar 10 minuten later slaapt Luiz Felipe, als Marchizza hem simpel voorbijgaat, voorzet op Di Francesco die de 2-3 vrijstaand kan scoren. Lazio moet terug achtervolgen. En de 3-3 valt na een hoekschop van Luiz Alberto, die Patric in doel kan verwerken. Doch is er een VAR tussenkomst, ref. Giua bekijkt de beelden en valideert het doelpunt van Patric.

Maar de VAR roept hem terug op het matje, en bij een 2e analyse keurt hij het doelpunt af wegens een handsbal van Patric.

Lazio-Empoli 3-3: cronaca, tabellino e voti del Fantacalcio

Lazio speelt alles of niets, en in minuut 86 treft Empoli speler Luperto Immobile met een elleboog in een luchtduel. Ref. Giua fluit strafschop voor Lazio en voor Immobile de kans op de 3-3. Maar zijn laag schot is te centraal en doelman Vicario brengt redding, tot ergernis bij de Laziali.

imago images 1008977880

De 90 minuten zijn om, maar er resteren nog 7 extra minuten. En in minuut 93 komt de gelijkmaker van het hoofd van Milinkovic, op aangeven van Zaccagni.

De Serviër kroont zich tot ‘Man of the Match’, met 2 doelpunten en 1 assist, doch is Lazio niets met deze puntendeling en blijft het in de middenmoot.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s