SERIE A : Lazio sluit 2021 af met overwinning

VENEZIA v LAZIO 1-3

Lazio mag het jaar 2021 afsluiten met een 6 op 6, want na Genoa ging het vandaag winnen in en tegen Venezia. Zonder kapitein Immobile koos coach Sarri terug voor Pedro als ‘valse 9’, verder ook Basic die Luis Alberto verdrong naar de bank. Achteraan kwam Radu in het basiself, ter vervanging van Hysaj.

Lazio kwam al snel op voorsprong. Zijn vervanger in de aanval Pedro, slingert enkele snelle dribbels uit zijn voeten, en verschalkt iedereen en doelman Romero om Lazio al vroeg 0-1 op voorsprong te brengen.

Afbeelding

Venezia leek niet van slag, maar Lazio stond georganiseerd en dwong veel balbezit zonder gevaar. De ‘Neroverdi’ kwamen af en toe aandringen, maar Strakosha moest zich niet onderscheiden. Doch op het half uur komt de thuisploeg langszij, als een voorzet van Aramu via het hoofd van Forte, schuin de 1-1 binnenkopt.

In de resterende minuten van de eerste helft waren er kansjes voor Pedro en Basic, maar de 1-1 bleef staan tot aan de koffie.

De tweede helft begint met een Lazio hoekschop van Cataldi, die met een zwiep de bal voor doel brengt. Niemand lijkt de bal te raken, en ook doelman Romero verkijkt zich, en ziet zo de 1-2 Lazio voorsprong in doel gaan.

Acerbi eist het doelpunt op, door op zijn schouder te tikken aan zijn ploegmaats.

Afbeelding

Venezia zoekt een gelijkmaker maar zonder succes, ook na enkele wissels van coach Zanetti. Bij Lazio brengt Sarri enkele verse krachten in, met Leiva en Lazzari, en namen ze geen risico’s tegen de Venetianen. Op het einde zal thuisploeg Venezia herleid worden tot 10, na een te hoge tackle van Tessmann op de schenen van invaller Luis Alberto, we noteren minuut 91.

Afbeelding

En in het diepste van de blessuretijd, is er een Lazio counter met invaller Luis Alberto als afwerker hoog in het doel van de verslagen doelman Romero, eindstand 1-3.

Afbeelding

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s