SERIE A : Lazio wint ook zonder Immobile

LAZIO v GENOA 3-1

Afbeelding

Lazio won op vrijdagavond probleemloos van laagvlieger Genoa, met 3-1. Dit in een duel waar de Laziali niet konden rekenen op hun kapitein en spits Immobile. Ook geen Luis Alberto in de basis, de Spanjaard werd gespaard en zo mocht de Serviër Basic starten op het middenveld.

Coach Sarri koos voor Pedro als ‘valse 9’ in de aanval naast Felipe Anderson en Zaccagni. Het was dan ook de Spanjaard die de eerste kansen afdwong, met enkele pogingen op doel van Genoa doelman Sirigu. Maar in minuut 36 dwong Felipe Anderson balverlies bij de Genoa defensie. De Braziliaan gaat alleen door en legt simpel opzij voor Pedro. De Spanjaar neemt het geschenk aan, en legt de 1-0 binnen. Zijn 6e doelpunt in de Serie A voor Pedro Rodriguez.

Afbeelding

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld, met Lazio in controle van de bal en de wedstrijd. Na het kwartier wisselt Sarri en brengt verdediger Radu en spelmaker Luiz Alberto tussen de lijnen. En beiden liggen aan de basis van de 2-0 voorsprong. Een schot van Radu redt Genoa doelman Sirigu in hoekschop.

Luis Alberto neemt de hoekschop en verdediger Acerbi buffelt de bal in doel met zijn hoofd, naast de verslagen Genoa verdedigers en doelman Sirigu.

En zes minuten later komt de 3-0, met terug een assist van Luis Alberto. Hij lanceert een bal perfect diep richting Zaccagni, en de vleugelspits is zijn verdediger te snel af en verschalkt Sirigu met de 3-0 onder hem.

Genoa scoort de eerredder via Melegoni, in de 86e minuut, pech voor Lazio doelman Strakosha die heel de wedstrijd amper een redding moest brengen. Woensdag is er dan de afsluiter met een bezoek aan Venezia.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s