SERIE A : Lazio kopje onder richting middenmoot

SASSUOLO v LAZIO 2-1

Afbeelding

Lazio maakt terug kennis met de realiteit van de Serie A, na Europees voetbal, met een 4e nederlaag na een Europese wedstrijd dit seizoen. Een nederlaag die Lazio doet wegzakken in de Serie A, tot in de buik van de middenmoot op een ontgoochelende 9e plaats momenteel. Coach Sarri moest rekenen zonder Milinkovic door schorsing, en geen Luis Alberto met een blessure, dus een onuitgegeven middenveld met Cataldi, Basic en Akpa Akpro.

Al vroeg in de wedstrijd komt de 0-1 voorsprong, als Pedro met een snedige dribbel in de zestien komt, en de bal aflegt voor de inlopende Zaccagni, die eenvoudig de 0-1 kan scoren.

Voor de Lazio vleugelspits zijn 1e voor Rome’s oudste club, maar al zijn 3e doelpunt dit seizoen. Op speeldag 1 wist hij tweemaal te scoren met zijn ex-club Hellas Verona, tegen … hetzelfde Sassuolo.

Afbeelding
Afbeelding

Thuisploeg Sassuolo was niet van slag, want Lazio moest achteruit en de ‘Neroverdi’ kregen kans op kans. Bij Lazio stond doelman Strakosha wakker, want een pogingen van Scamacca en Frattesi kon hij redden, mits hulp van de paal.

Lazio teerde op de counter maar met amper kansen, de 0-1 voorsprong werd verdedigd tot aan het rustsignaal. Tijdens de rust moet Lazio noodgedwongen wisselen, Pedro blijft binnen met een spierblessure, en Felipe Anderson mag de 2e helft volmaken bij Lazio.

Op het uur komt de verdiende gelijkmaker, als Berardi vanop de zestienmeter schuin in doel kan besluiten, naast de verslagen Strakosha.

Lazio verliest doelpuntmaker Zaccagni met een blessure, Lazzari mag invallen. En enkele minuten later staat de 2-1 in het Mapei Stadium. Berardi met teveel ruimte legt af naar spitsbroeder Raspadori, en met een laag schot verslaag hij doelman Strakosha.

Serie A Highlights: Sassuolo 2-1 Lazio - Football Italia

Pas in minuut 88 leek Lazio gelijk te maken. Eerst werd invaller Muriqi neergehaald voor de zestien, rood voor Sassuolo verdediger Ayhan. En een vrije trap op een ideale plek, Basic knalt op doel en ziet de bal via de kruising op de doellijn belanden en het veld ingaan. Geen gelijkmaker, en ook niets tot in de 95e minuut.

SASSUOLO LAZIO 2 1 NON BASTANO UN TEMPO E ZACCAGNI
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s