SERIE A : Lazio overklast Samp’ in 45 minuten

SAMPDORIA v LAZIO 1-3

Lazio knoopt aan met de broodnodige 3 punten, met een overwinning uit bij Sampdoria, pas de 2 uitoverwinning van het seizoen, na dezelfde 1-3 op de openingsspeeldag uit tegen Empoli.

Coach Sarri bracht enkele wijzigingen door in zijn basiself. Verrassend was de terugkeer van Strakosha tussen de palen, met verder Basic op het middenveld en Zaccagni als linksvoor.

En die Zaccagni bewees zich meteen met de assist op de vroege 0-1 voorsprong. Immobile left af naar Zaccagni die Milinkovic ziet vrijstaan. De Serviër neemt het geschenk aan, en legt de 0-1 naast de paal van doelman Audero, in de 7e minuut.

En Lazio bleef domineren met de 0-2 tot gevolg, iets na het kwartier. Zaccagni gaat solo richting de zestien, hij gaat neer na contact, maar zo komt de bal bij Immobile, die met een gekraakt schot de 0-2 ziet verdwijnen in de verste hoek.

Iets na het halfuur kopt Immobile bijna de 0-3 binnen, op aangeven van Zaccagni. Maar Samp’ doelman Audero duwt de bal naast het doel. Dit was echter uitstel, want 4 minuten later, ziet Milinkovic zijn kapitein vrij staan. Eén controle en een gekruist schot van Immobile, zet Lazio op een comfortabele 0-3 voorsprong, en tevens de ruststand in het Stadio Luigi Ferraris.

Immobile, doppietta poi lo stop: all’intervallo il cambio

Na de pauze blijft Immobile aan de kant, had al hinder van een lichte blessure op het einde van de 1e helft, en coach Sarri wilt hem sparen voor donderdag het Europees duel tegen Galatasaray. En zo mag invaller Muriqi zijn kans nemen in de resterende 45 minuten, in de punt van de aanval.

Lazio bleef teren op de 0-3 voorsprong, en Samp’ kwam terug in de wedstrijd. Zo mocht Strakosha zich onderscheiden met enkele reddingen. Tot overmaat van ramp zal Lazio tot 10 herleid worden, als Milinkovic geel krijgt, maar blijft protesteren, met een 2e gele kaart, dus rood, als gevolg.

Pas in het laatste kwartier was Samp’ dicht bij de eerredder, maar Strakosha was tweemaal bij de pinken om de nul op het bord te houden. Toch zal hij in minuut 89 verslagen worden, als een voorzet van Ciervo, via een deviatie van Marusic bij Gabbiadini komt, die laag in de hoek de 1-3 eindstand vastlegt.

Afbeelding

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s