SERIE A : Mertens ontbindt zijn ‘Duivels’ tegen Lazio

NAPOLI v LAZIO 4-0

Een jaar geleden overleed de Argentijnse voetballegende Diego Maradona op 60-jarige leeftijd. Zijn ex-club Napoli eerde hem voor de aftrap tegen Lazio, in een regenachtig Napels. En de huidige nummer 10 van Napoli, deed de rest. Dries Mertens kreeg een basisplaats van coach Spalletti, en dankt hem met 2 doelpunten binnen het half uur.

Afbeelding

Door de thuisnederlaag van A.C. Milan, wist Napoli dat bij winst het alleen op kop stond in de Serie A. En met nog geen 10 minuten op de klok stond het al 2-0. Een vliegende Napoli greep Lazio meteen bij de keel, en Zielinski nam de rebound aan van Acerbi, om de 1-0 naast doelman Reina te leggen.

Drie minuten later kans nummer 2, en meteen doelpunt voor Dries Mertens, op aangeven van Insigne. Lazio stond erbij en keek ernaar, 2-0 na 10 minuten.

Afbeelding

Halfweg de eerste helft krijgt Lazio 2 kansen voor de aansluiting. Eerst is er een volley van Luis Alberto, maar tevens een geweldige redding van doelman Ospina in hoekschop. En bij die hoekschop kan Acerbi vrij koppen, maar treft de deklat naast de kruising, dubbele pech voor Lazio.

Want aan de overkant is er terug Dries Mertens, met een geweldige krul over Lazio doelman Reina, de 3-0 is een feit en tevens de ruststand.

Begin 2e helft komt Lazzari erin, voor Patric die al een gele kaart had op zijn conto. Napoli nam de wedstrijd onder controle, met Lazio dan meer balbezit had, maar zonder kansen. Coach Sarri bracht nog Zaccagni en Basic erin, om de tij te keren, maar zonder succes.

In het laatste kwartier de laatste 2 wissels, met Pedro die het veld verlaat met een knieblessure, Raul Moro is zijn vervanger. Alsook exit Cataldi voor Leiva in het laatste kwartier van de wedstrijd.

In minuut 84 valt het slotverdict, met een ver schot van Fabian Ruiz, naast de verslagen doelman Reina, goed voor de 4-0 eindstand. De 3e zware nederlaag voor Sarri en Co na een Europees duel, hiervoor noteerden we 3-0 nederlaag bij Bologna en 4-1 nederlaag uit tegen Hellas Verona. Donderdag een midweek-wedstrijd thuis tegen Udinese, om deze wedstrijd snel te vergeten.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s