SERIE A : Elfmeters nekken mak Lazio

Afbeelding

Lazio maakt kennis met de 1e thuisnederlaag van het seizoen, en dit tegen een stug Juventus dat enkel kon scoren vanop elfmeter. Voor de wedstrijd was er het eerbetoon voor Ciro Immobile, Lazio beste topschutter aller tijden met 160 doelpunten. Helaas voor de Laziali aanwezig, stond Ciro Immobile aan de kant met een blessure.

Coach Sarri koos voor Pedro als ‘valse 9’ met Zaccagni links en F. Anderson rechts. Met veel goede moed zochten ze het doel van Juve doelman Szczesny, maar grootse kansen vielen er niet te noteren, in het Olimpico.

Maar halverwege de eerste helft breekt de wedstrijd open vanaf de stip. Een onschuldige sliding-tackle van Cataldi, werd door de VAR bekeken, en als strafschop bevonden. Bonucci bleef koel oog in oog met Pepe Reina en legt de 0-1 binnen.

Maar zonder Immobile als ankerpunt in de aanval, kon Lazio niet dreigen, en wist Juve eenvoudig de 0-1 voorsprong te verdedigen tot aan de rust.

Zelfde spelbeeld in de 2e helft, Lazio bleef aanvallen maar botsten telkens tegen de dubbele muur van Juventus. De wissels met Muriqi, Raul Moro en Basic moesten beterschap brengen, helaas zonder succes.

Afbeelding

In het slot van de wedstrijd kwam strafschop nummer 2, als Lazio doelman Reina eerst te ver uit zijn doel kwam, en op zijn retour Chiesa neerhaalt in de zestien. Net als in de eerste helft maakte Bonucci geen fout vanaf de stip, voor de 0-2 eindstand.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s