R.I.P. Giampiero Galeazzi (1946-2022)

È morto Giampiero Galeazzi, il "Bisteccone" dello sport italiano -  Buttanissima Sicilia

Lazio en de gehele Italiaanse sportwereld rouwt om het verlies van Giampiero Galeazzi, de iconische sportjournalist, die vandaag overleed op 75-jarige leeftijd na een ernstige diabetes.

Met als bijnaam “Bisteccone” was hij eerst roeier bij S.S. Lazio waar hij tweemaal Italiaans kampioen werd. En na zijn sportcarrière begon hij een nieuwe loopbaan op televisie als sportjournalist, televisiecommentator en tv-presentator op de R.A.I. Van 90° Minuto tot La Domenica Sportiva, Galeazzi was de vaste sportanker voor het Italiaans TV-publiek. Legendarisch zijn de live-beelden, op 14 mei 2000, als zijn Lazio de Scudetto wint in extremis. Galeazzi betreed als ‘journalist’ live het Olimpico in feestmodus, om haar 2e Scudetto.

Geboren op 18 mei 1946 in Rome, uit een familie van Piemontese afkomst, studeerde hij eerst af in economie, en na een korte werkervaring bij Fiat, koos hij ervoor om in de voetsporen van zijn vader te treden als roeier. En zo werd hij tweemaal Italiaans kampioen.

E' morto a 75 anni il popolare giornalista sportivo Gian Piero Galeazzi -  Italia

Onvergetelijk waren zijn commentaren, vooral van roeien en tennis, maar ook van schermen en atletiek, evenals zijn aanwezigheid in talkshows over voetbal, waarin hij zijn grote passie voor Lazio nooit verborgen hield. Van 1992 tot 1999 dirigeerde hij het liveprogramma van de Serie A, genaamd 90° Minuto.

Sotto lo stesso cielo, sotto la stessa bandiera. Forza Lazio

È morto Giampiero Galeazzi: aveva 75 anni
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s