SERIE A : Preview Lazio v Salernitana

Om 18:00 uur ontvangt Lazio thuis neo-promovendus Salernitana, duel in de 12e speeldag en dit na 22 jaar afwezigheid in de Serie A. De bezoekers uit Salerno staan voorlaatste in de Serie A, dus lijkt dit voor Lazio een hapklare brok.

Salernitana was tot vorige zomer eigendom van Lazio president Claudio Lotito. Hij nam Lazio over in 2004, en toen Salernitana in 2011 in vereffening ging, nam hij tevens de Zuid-Italiaanse club over. En nun 10 jaar later staan de ‘Zeepaardjes’ terug in de Serie A. Met gevolg dat Lotito Salernitana moest verkopen, wegens het verbod in Italië om twee clubs te hebben in één competitie.

Salernitana in Serie A, Lotito sells: the possible scenarios

Coach Sarri kent geen selectieproblemen, hij zag enkel Lazzari uitvallen na de trip in Marseille. Hij kiest voor zijn vertrouwde opstelling met Cataldi als ‘breker’, en in de aanval het trio Pedro-Immobile-Felipe Anderson. Zaccagni keert terug uit blessure, maar zal starten op de bank.

Lazio, Fuser: “Immobile indiscutibile. Felipe Anderson mi incuriosisce” -  Cittaceleste.it

Bij Salernitana kiest coach Colantuono voor de ervaring van Ribery achter de spitsen, hij werd nog deze zomer gelinkt met Lazio, maar de deal sprong uiteindelijk af.

Serie A : Première victoire pour la Salernitana de Franck Ribéry cette  saison, face au Genoa (1-0) - Eurosport

De bezoekers kunnen rekenen op hun fanatieke fans, want zo’n 6.000 tockets gingen de deur uit voor de bezoekers, die de verplaatsing noordwaarts maken van 300 km, richting Olimpico.

Jamm'a vrè | Curva Sud Salerno – Football a 45 giri

Scheidsrechter is dhr. Antonio Rapuano uit Rimini, hij fluit de aftrap om 18:00 uur.

LazioCrotone | Arbitra il Sig. Antonio Rapuano della sezione di Rimini |  ilRossoBlu.it
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s