SERIE A : Lazio probleemloos voorbij Salernitana

LAZIO v SALERNITANA 3-0

Afbeelding

Lazio won op de 12e speeldag probleemloos van laagvlieger Salernitana, met 3-0 in het Stadio Olimpico. Voor de wedstrijd was er een kort eerbetoon voor spits Ciro Immobile.

Met zijn doelpunt in Marseille donderdag, is hij vanaf heden nummer 1 der eeuwige topschutters bij Lazio, nu met 160 doelpunten achter zijn naam bij Rome’s oudste voetbalclub.

Afbeelding

Coach Sarri koos voor de vertrouwde namen op zijn wedstrijdblad, met Cataldi op het middenveld. Lazio was heer en meester in het begin, maar stuiten meermaals op de Salernitana defensie, die ieder schot kon afblokken of afweren.

Iets na het halfuur valt de wedstrijd in een beslissende plooi. Een actie van Milinkovic brengt hem in de zestien, voorzet naar Pedro die door kopt naar spits Immobile. En met een nekslag plaats hij de bal in de hoek, naast de verslagen doelman Belec. Doelpunt 161 voor Immobile is een feit.

Afbeelding

En enkele minuten later komt de 2-0, na knullig balverlies bij Salernitana. Het geschenk neemt Pedro aan om zijn 5e doelpunt van het seizoen te scoren.

Na de break is Lazio niet goed wakker, als Djuric bij de eerste kans de bal tegen het doelhout kopt. Lazio neemt duidelijk minder initiatief, maar Salernitana kan niet reageren tegen het Lazio blok. Wel pech voor Salernitana, als Ribéry op de paal schiet, na het uur.

Het verdict valt in de 70e minuut, na een lange bal van … op Luis Alberto. De Spanjaard controleert de bal en plaats die nestjes naast doelman Belec in de verste hoek. Goed voor de 3-0 eindstand, want in de resterende minuten was er ‘controle’-voetbal op het veld.

Lazio-Salernitana 3-0: Immobile, Pedro e Luis Alberto show! Sarri supera la Roma

Met deze overwinning klimt Lazio in het klassement over A.S. Roma, en bezet het momenteel de 5e plaats op 1 punt van Atalanta (4e). Nu volgt terug een interlandbreak, en Lazio komt terug in actie op zaterdag 20/11/2021, met het thuisduel tegen Juventus.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s