EUROPA : O.M. en Lazio delen de punten

Ciro Immobile festeggiato dai compagni dopo il gol in Marsiglia-Lazio - Europa League 2021-22

4 november 2020 zal collectief in het geheugen gegraven zijn, van de Società Sportiva Lazio. Na bijna 80 jaar is het legendarisch record van topschutter Silvio Piola gesneuveld, door niemand minder dan Ciro Immobile. De Lazio ‘Bomber’ scoorde in het Stade Vélodrome de tijdelijke 1-2 voorsprong, goed voor zijn 160e doelpunt in een Lazio shirt… een absoluut nieuwe mijlpaal in de club.

Het duel in de eerste helft was voor Marsille, aangedreven door hun 40.000 fans. Pas voor het half uur de beste kans voor Milik, maar bij Lazio stond 2e doelman Strakosha tussen de palen en bracht redding.

Lazio en coach Sarri ziet Lazzari uitvallen met een blessure, en zo mocht Marusic al snel invallen. En iets voorbij het halfuur komt O.M. op voorsprong. De VAR ziet een trekfout van Acerbi op Milik, en die neemt de strafschop zelf om, met de 1-0 voorsprong voor Marseille.

Lazio was iets te nerveus, zeker na de gele kaarten voor Acerbi, Luiz Felipe en Immobile. Maar in de blessuretijd van de 1e helft komt Lazio langzij. Felipe Anderson knalt de bal in de rebound hoog en droog over doelman Pau Lopez. De Fransen vochten een buitenspel aan, maar de VAR zag dat de Braziliaan niet buitenspel stond, dus geldig doelpunt voor Lazio, en meteen ook het rustsignaal.

En bij de start van de 2e helft is er dan doelpunt nummer 160 van Immobile, na mistasten van verdediger Saliba. De Lazio kapitein krult de bal in de hoek, naast de verslagen doelman Pau Lopez.

Coach Sarri gooit met Milinkovic en Cataldi verse krachten in het veld. Maar O.M. trekt het laken naar zich toe, met eerst een bal op de paal, met een voorzetschot van Under. Maar de verdiende 2-2 komt via Payet, na een belegering van het Lazio doel, waar Payet schuin via het doelhout de 2-2 scoort.

Afbeelding

En in de 90e minuut is er terug Payet met een kanonskogel, die ditmaal via de kruising overgaat. Lazio ontsnapt maar mag het punt mee naar Rome nemen, en blijft 2e in groep E met nog 2 duels te gaan.

guendouzi-immobile-se-saluent

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s