EUROPA : Preview Marseille v Lazio

Afbeelding

Donderdag komt Lazio Europees in actie, met de uitwedstrijd tegen Olympique Marseille. Twee weken terug was er een 0-0 eindstand in de thuiswedstrijd, tussen beiden teams. Hierdoor bleef de situatie in Groep E ongewijzigd, met Lazio 1 punt voor op Marseille.

Coach Sarri heeft vraagtekens betreft de fitheid van zijn kapitein en spits Immobile. Zo zal Muriqi stand-by staan om eventueel te starten in de punt van de aanval.

Lazio, chance for Muriqi? Galatasaray can be your chance - Ruetir

Voor het overige weinig verrassingen en is de basiself bijna identiek als tegen Fiorentina en Atalanta. Cataldi blijft staan als ‘breker’ op het middenveld, verder Strakosha tussen de palen met Marusic en Lazzari op de flanken.

Cataldi si riprende la Lazio, i numeri contro l'Atalanta - Lazionews.eu

Bij thuisploeg Marseille rekent coach Sampaoli op zijn sterkhouders, met o.a. zijn 3 aanvallers Ünder, Milik en Payet.

OM : Sampaoli prépare une grande nouvelle pour Galatasaray

De scheidsrechter in het Stade Vélodrome is dhr. José María Sánchez uit Spanje. Hij fluit de aftrap op 21:00 uur, in de Franse havenstad.

José María Sánchez Martínez: referee for Real Madrid - Barcelona in the  Copa del Rey - AS.com

LAZIO FANS NIET WELKOM IN MARSEILLE

De Franse overheid heeft supporters van Lazio verboden af te reizen naar Olympique Marseille van aanstaande donderdag. Twee weken geleden waren er ook al geen fans van Marseille welkom in Rome voor het eerste duel.

De Franse minister Gérald Darmanin van Binnenlandse Zaken neemt daarmee dezelfde beslissing als de Italiaanse overheid toen deed. “Bepaalde supporters van Lazio gedragen zich regelmatig gewelddadig rond de stadions en in de steden waar de wedstrijden worden gespeeld”, aldus Darmanin.

In 2018 ging het in Marseille al mis tussen aanhangers van beide clubs, destijds viel er een 5-tal gewonden, na een klopjacht van zo’n 200-tal O.M.-fans op de Laziali aanwezig. Lazio won toen in het Stade Vélodrome met 1-3.

REVIVEZ – OM-Lazio (1-3) : après une piètre performance, Marseille voit la  qualification s'éloigner | LCI
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s