SERIE A : Lazio slikt gelijkmaker in minuut 94

ATALANTA v LAZIO 2-2

Afbeelding

Het duel in de subtop tussen Atalanta en Lazio eindigde op een 2-2 eindstand in Bergamo. Extra zuur voor Lazio gezien De Roon pas in de 94e minuut kon gelijkstellen. En dubbel zo zuur gezien die extra tijd het gevolg was van de projectielen die de Atalanta fans richting het hoofd wierpen, van Lazio doelman Reina.

Angry Atalanta fan hits Pepe Reina in HEAD with missile during heated Lazio  draw just days before Man Utd showdown
Atalanta-Lazio, Pepe Reina colpito da una monetina alla testa

Misschien krijgt dit duel nog een juridisch gevolg, en kan Lazio dit incident nog aangrijpen om via de bondstafel nog een overwinning te claimen, dankzij dit voorval met dank aan de Atalanta fans achter het doel van Lazio’s sluitpost.

Coach Sarri koos voor bijna de identieke opstelling dat in de midweek van Fiorentinan won met 1-0. Enkel Lazzari viel uit de basis, voor Hysaj die terug op zijn flank stond.

Atalanta begon de wedstrijd vol in de aanval, Lazio kon niet metéén reageren maar wist te prikken bij de eerste kans. Bij Atalanta was er mistasten van Dimiral, en schiet Immobile op doelman Musso. Maar in de rebound was Pedro als de kippen erbij, om de 0-1 in doel te deponeren.

Afbeelding

Atalanta zocht een gelijkmaker, maar de Lazio defensie hield stand. Maar in blessuretijd zit Marusic naast de bal, het duel met Zapata verliest en de Atalanta spits schiet diagonaal naast doelman Reina om de 1-1 ruststand vast te leggen.

Afbeelding

In de 2e helft is de eerste kans voor Lazio, een diepe bal op Immobile brengt hem voor doel, maar doelman Musso brengt redding voor ‘La Dea’. Maar in minuut 74 neem Immobile wraak. Hij wint een duel op het middenveld en via verschillende stations, loopt Pedro richting doel. Bal op zijn naar invaller Basic, voorzet op Immobile, die de 1-2 binnenknalt.

Een historisch doelpunt voor Lazio’s ‘Bomber’ en kapitein, die nu gelijkstaat met de legendarische spits Silvio Piola, nu samen zij aan zij met 159 doelpunten in een Lazio shirt.

KING CIRO IMMOBILE

159 LAZIO DOELPUNTEN

Lazio laat de 1-3 liggen door invaller Raul Moro, die voor doel op doelman Muso’s zijn been schiet. Aan de overkant is Muriel dicht bij de 2-2 in de 85e minuut, maar de bal gaat nipt naast, alsook een poging van invaller Malinovskyi die naast gaat.

In blessuretijd krijgt Lazio doelman Reina nog geel, voor tijdwinnen bij een spelharvatting. Maar de Atalanta fans achter het doel hadden een beter idee, om de doelman met muntstukken, aanstekers en andere projectielen te bestoken.

Afbeelding
Angry Atalanta fan hits Pepe Reina in HEAD with missile during heated Lazio  draw just days before Man Utd showdown

Met een extra speelminuut tot gevolg, en die werd in dank aangenomen door Atalanta zelf, als De Roon met de laatste kans de 2-2 schuin naast doelman Reina knalt. Eindstand 2-2.

Serie A | Atalanta 2-2 Lazio: De Roon reageert op Immobile - Football Italia

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s