SERIE A : Lazio tankt vertrouwen met krappe winst

LAZIO v FIORENTINA 1-0

Afbeelding

Lazio wist gisteren aan te knopen met een 3-punter, na een krappe thuisoverwinning tegen Fiorentina. Na een evenwichtige eerste helft, viel de beslissing kort na de pauze dankzijn een ‘bom’ van Pedro. Zo is de kater van Verona uitgespoeld, en kan Lazio zich nu focussen op de komende 2 uitduels, in de Serie A tegen Atalanta, en Europees op Marseille.

Afbeelding

Bij de aftrap koos coach Sarri verrassend voor Luis Alberto op het middenveld, ook kreeg Cataldi een basisplaats als ‘breker’ achter Luis Alberto en Milinkovic. Verder keerden Acerbi en Luiz Felipe terug uit schorsing, om in het hart van de defensie, voor doelman Reina te spelen.

Afbeelding

De eerste helft ging gelijk op tussen beiden teams, eerste kansje was voor Immobile die op Fiorentina doelman Terracciano stuitte. Aan de overkant zorgden de ‘Viola’ met enkele voorzetten gevaar, maar de Lazio defensie gaf geen krimp. Net voor de pauze een solo van Lazzari richting doel, maar zijn schot kon doelman Terracciano redden. Een logische 0-0 stand bleef staan aan de rust.

Afbeelding

Na de pauze begint Fiorentina te geloven in haar kansen, maar bij iedere poging van o.a. Vlahovic, Castrovilli en Torreira, stond er een Lazio verdediger in de weg. En in minuut 52 valt de beslissende 1-0 voorsprong.

Afbeelding

Diepe uittrap van doelman Reina op Milinkovic, hij stuurt Immobile de diepte in, en met ééntijds-voetbal via Immobile en Milinkovic, komt de bal links bij Pedro. De Spanjaard neemt de bal aan, met met een kruisraket knalt hij de 1-0 droog in de winkelhaak naast Fiorentina doelman Terracciano.

Afbeelding
Afbeelding

Fiorentina zocht een reactie, maar zonder succes en zonder kansen. Aan Lazio kant vielen er nog gele kaarten voor Luis Alberto en Immobile. Met op het einde enkele wissels om de 1-0 voorsprong te consolideren. Eerst speelminuten voor Basic en Patric, later ook voor Raul Moro en Leiva.

Afbeelding

In minuut 94 werd Lazio verlost door het laatste fluitsignaal van scheids Ayroldi. Lazio wint met 1-0, en wist voor het eerst dit seizoen in de Serie A de nul te houden. Een overwinning die Lazio terug dichter bij de top 4 zet, dat nu nog maar 2 punten verwijderd is.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s