EUROPA : Brilscore in het Olimpico

LAZIO v MARSEILLE 0-0

Afbeelding

Lazio en Marseille deelden de punten, in een 0-0 gelijkspel op de 3e speeldag van de Europa League. Geen man overboord voor Lazio, binnen 2 weken volgt de herkansing in Frankrijk; op bezoek bij O.M.

Coach Sarri had geen verrassingen in zijn elftal, en zoals verwacht een basiself met Strakosha in doel, Acerbi en Luiz Felipe centraal, met Basic op het middenveld en Zaccagni in de aanval.

Afbeelding

Het wedstrijdbegin was mak en pover, met beiden teams in afwachtende houding. Enkel bij Marseille werd spits Milik gevonden, maar zijn pogingen waren over of naast, geen werk voor Lazio’s 2e doelman Strakosha na 20 minuten.

Afbeelding

Een eerste kansje aan Lazio kant kwam er via Basic, maar die besluit op de uitlopende Marseille doelman.

Op het half uur schiet Lazio wakker met de beste kans voor Luiz Felipe, zijn kopbal kan doelman Pau Lopez redden in hoekschop. Dertig seconden later, is er terug de Braziliaan met een dot van een kans, in de rebound besluit hij naast van dichtbij.

Aan de overkant is er nog een schot van Ünder, die Lazio doelman Strakosha in hoekschop kan redden. De logische 0-0 blijft staan na de eerste 45 minuten.

Afbeelding

Na de break 2 ongewijzigde elftallen en al vroeg kreeg Immobile de kans om de score te openen, maar hij besluit onbesuisd hoog over.

Dan volgen er snel 3 wissels, rust voor Basic, Milinkovic en F. Anderson, en zo speelminuten voor Pedro, Akpa Akpro en Luis Alberto. En meteen viel er een doelpunt, maar Immobile stond 50 cm buitenspel, dus ging het feestje niet door in het Olimpico.

De bezoekers leken in slaap gewiegd te zijn, maar schoten wakker met 2 kansen. Eerst Ünder met een schot op Strakosha, en later na balverlies van Lazzari schiet Payet, via een Lazio been naast.

Afbeelding

Aan de overkant viel er een schot te noteren van Zaccagni, en in minuut 68 een knal van Immobile op de deklat… Marseille ontsnapt. In het laatste kwartier mogen Leiva en Raul Moro nog invallen, voor Cataldi en Zaccagni. Er hing een doelpunt in de lucht, zeker na de 80e minuut als Lazio het doel van Pau Lopez bestookte met enkele aanvallen. De beste kans was er voor Pedro, maar die stuitte nogmaals op de O.M. doelman, en de 0-0 eindstand was een feit.

Afbeelding

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s