EUROPA : Preview Lazio v Marseille

Speeldag 3 komt eraan in de Europa League, met het thuisduel tegen Olympique Marseille. Binnen 2 weken volgt wedstrijd 4 met een bezoek in Marseille. Na de misstap in Galatasaray, kon Lazio de draad terug oppikken met een 2-0 overwinning tegen Lok. Moskau.

VIDEO Lazio-Lokomotiv Mosca 2-0, gol e highlights- Video Gazzetta.it

Vanavond in het Olimpico hoopt coach Sarri de 3 punten mee te pikken, om de trip naar Marseille en het kolkende Vélodrome aangenamer te maken. Achteraan kan hij rekenen op Acerbi en Luiz Felipe, beiden zijn geschorst in de Serie A volgend weekend, maar kunnen Europees aantreden.

Afbeelding

Met op de flanken Hysaj en Marusic of Lazzari, bijgestaan door Strakosha tussen de palen. Op het middenveld speelminuten voor Cataldi en Basic, met Milinkovic in een aanvallende rol. In de punt van de aanval Immobile met rechts F. Anderson en links Zaccagni, die terugkomt uit blessure.

Bij Marsieille onder de hoede van de Argentijn 𝗝𝗼𝗿𝗴𝗲 𝗦𝗮𝗺𝗽𝗮𝗼𝗹𝗶 zien we enkele ‘oude’ bekenden terug uit de Serie A. Met doelman Pau Lopez (ex-Roma), Ünder (ex-Roma) en Milik (ex-Napoli) heeft hij al 3 spelers die Lazio kennen, verder aangevuld met spelmaker Payet op het middenveld.

we finally know where Arkadiusz Milik will play next season - Archyworldys

Scheidsrechter vanavond is de Duitser met Turkse roots Deniz Aytekin, hij fluit de aftrap om 18:45 uur.

Lazio en Marsille zijn geen onbekenden van elkaar op het Europees front. In 2018 troffen ze elkaar reeds in de Europa League, Lazio won thuis met 2-1 en in Marseille met 1-3.

Marseille v Lazio résumé du match, 25/10/2018, Ligue Europa | Goal.com

Lazio wist éénmaal te verliezen van OM, we noteren de opgedoekte Intertoto Cup van 2005, en een 3-0 nederlaag in Frankrijk. Verder was er nog een duel in de Champions League editie 2000, toen ene Simone Inzaghi Marseille afmaakte met 4 doelpunten en een 5-1 overwinning.

OM-Lazio : le soir où Simone Inzaghi a éliminé Marseille à lui tout seul -  L'Équipe
Afbeelding
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s