SERIE A : Lazio klopt nerveus Inter en Inzaghi

LAZIO v INTER 3-1

Moviola Lazio-Inter: sul gol di Felipe Anderson e i due rigori nessun errore

Simone Inzaghi zal zijn terugkeer naar Lazio en het Olimpico niet snel vergeten. Met zijn nieuwe club Inter verloor hij zijn eerste Serie A duel, net tegen zijn ‘oude liefde’ Lazio, waar hij voor de aftrap werd geëerd door de Lazio fans onder de Curva Nord.

Lazio-Inter 3-1. La diretta: rimonta biancoceleste, ma Felipe Anderson  segna con Dimarco a terra e si scatena la rissa - la Repubblica

Bij Lazio koos coach Sarri verrassend voor Basic op het middenveld, zo mocht Luis Alberto op de bank beginnen. Achteraan geen Acerbi door schorsing, zijn plek werd ingenomen door Patric, naast Luiz Felipe.

De wedstrijd begint in mineur voor Lazio, een lichte fout van Hysaj op Barella geeft Inter een strafschop, een klusje voor Perisic die Inter op 0-1 brengt.

Lazio Inter 3-1, cinque dati statistici che potresti non sapere

Lazio ligt niet onder maar de kansen zijn schaars om Handanovic te bedreigen voor de rust. Inter teert op de 0-1 voorsprong en mag zo de rust ingaan met die krappe voorsprong.

Pas na minuut 60 breekt de wedstrijd open. Na een hoekschop raakt Inter speler Bastoni de bal met de hand, strafschop Lazio en Immobile met de 1-1, die het Olimpico in vuur en vlam zet.

Serie A, Lazio-Inter, moviola: 2 rigori, 9 ammonizioni, un espulsione e una  maxi rissa. Contestato l'arbitro Irrati - Eurosport
Vince la Lazio, Inter sconfitta 3-1. Rissa e polemiche nel finale

In minuut 80 breekt de hel los op de grasmat van het Olimpico. Bij een duel tussen Leiva en Dimarco, gaat de Inter speler neer op de grond… het spel gaat verder met Inter in balbezit, met nog een schot van Lautaro. Lazio herneemt meteen het spel, met Dimarco nog steeds op de grond. En via een schot van Immobile, kan Felipe Anderson in de rebound de 2-1 scoren.

Serie A: Lazio-Inter 3-1 - Calcio - Ansa.it
Inter lijdt met De Vrij en invaller Dumfries eerste nederlaag bij Lazio |  NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

De Inter spelers waren niet blij met dit doelpunt, en vielen de Braziliaan fysiek aan, met Dumfries als ‘aggressor’. De clou van dit gevecht was dat doelpuntenmaker Anderson geel kreeg, en geen enkele Inter speler werd gesanctioneerd voor de agressie versus Felipe Anderson.

The row was armed in the Lazio-Inter
Lazio-Inter 3-1, in the final brawl and turmoil after Felipe Anderson's goal

Het verdict kwam in blessuretijd, als Milinkovic met een perfecte kopbal de 3-1 eindstand vastlegde in het Olimpico. Voor de Serviër zijn 50e doelpunt bij Lazio, het orgelpunt van de uitstekende 2e helft van Lazio.

Lazio 3-1 Inter: Player ratings

Zelfs na het fluitsignaal was de wedstrijd niet over, als Lazio verdediger Luiz Felipe na de wedstrijd in de nek van ex-Lazio speler Correa springt. De Argentijn kon er niet mee lachen, met de reactie van zijn ex-ploegmaat, die door scheids Irrati werd getrakteerd op een rode kaart, wegens onsportief gedrag?

Inter lijdt eerste competitienederlaag bij Lazio, bizarre rode kaart Luiz  Felipe | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
VIDEO / Luiz Felipe expelled and in tears for a “hug” to Correa

De Braziliaan verlaat met tranen het veld, terwijl zijn ploegmaten de overwinning vieren onder de Curva Nord. Een broodnodige overwinning na de ontnuchterende nederlaag in Bologna, zet Lazio terug onder de Top 4. Eerst is er nog Europees tegen Marseille om volgend weekeinde in Verona, Hellas te bekampen.

Serie A: Lazio-Inter 3-1, le foto
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s