SERIE A : Lazio v Roma 3-2

Lazio is terug heer en meester in Rome, na een 3-2 derbyoverwinning tegen A.S. Roma. Een wedstrijd met een dominant Lazio, maar die nog spannend bleek te zijn, na een geschenk van scheids Guida en de VAR, die Roma een strafschop schonk uit het niets.

Naast het veld was er de primeur voor coaches Sarri en Mourinho, die begonnen aan hun eerste Romeinse Derby als hoofdcoaches. De ‘Stracittadina’ breekt open in de 10e minuut, als Felipe Anderson de perfecte voorzet lanceert naar Milinkovic, die met een nekslag de 1-0 in doel kopt.

GOAL MILINKOVIC 1-0

Milinkovic kon zijn doelpunt niet vieren, gezien Roma doelman Rui Patricio met de arm de doelpuntmaker in zijn nek sloeg, tevens de 1e gele kaart van de wedstrijd. Sergej kon één minuut later doch opveren, om zijn doelpunt te vieren.

In de 19e minuut volgt de 2-0, na een perfecte counter. Eerst was er een Roma claim voor een strafschop aan de overkant, maar scheids Guida ziet er geen graten in. Aan de overkant stuurt Immobile spitsbroeder Pedro alleen voor doel, en met een laag schot schiet hij de 2-0 binnen.

GOAL PEDRO 2-0

Een primeur voor de Spaanse vleugelspits, want hij verliet vorig seizoen Roma voor Lazio, en is de 3e speler in de Derbygeschiedenis, die zowel voor Roma als Lazio wist te scoren in de ‘Stracittadina’.

Lazio blijft domineren, maar laat de 3-0 liggen. Aan de overkant raakt Zaniolo de paal na een hoekschop. Maar net voor de pauze trekt Roma het laken naar zich toe, als Ibanez één van de vele Rome hoekschoppen, kan binnenkoppen voor de 2-1 ruststand in het Stadio Olimpico.

De 2e helft begint met Roma dat de aansluiting zoekt, en Lazio dat wat achteruit leunt en op de counter loert. Zo kreeg Immobile de kans op de 3-1 maar schiet naast. Roma drukt, maar Lazio countert slim uit via Luis Alberto en Immobile kan Felipe Anderson de 3-1 binnenknallen, naast 2 Roma verdedigers.

GOAL FELIPE ANDERSON 3-1

Afbeelding

Roma gooit alles naar voren, en mag scheids Guida en de VAR bedanken voor een strafschop die er geen was. Zaniolo duikt na contact met invaller Akpa Akpro, maar de beelden zijn duidelijk, de Roma spits raakt licht de Laziali, er is zelfs geen tackle in de buurt, doch strafschop Roma.

Afbeelding

Het geschenk met een grote rood-gele strik neemt Veretout al te graag aan, met de 3-2 aansluitingstreffer, en nog 20 minuten Derby voetbal te gaan.

Beiden teams gingen verder in een fysieke slag om de Derby winst, de Romanisti zochten naar de 3-3, maar bij Lazio was doelman Reina steeds bij de pinken met enkele reddingen. In minuut 85 gingen de potjes overkoken, maar zonder zware gevolgen, Lazio hield stand tot in de 95e minuut.

Afbeelding

Voor coach Sarri zijn eerste Derbywinst, en 3 punten om terug aansluiting te vinden in de subtop onder de top 4.

Afbeelding

De Lazio coach ging dan ook in stijl de Derbywinst vieren onder de Curva Nord, met de mascotte Olimpia op zijn hand.

Afbeelding
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s