SERIE A : Bleek Lazio verliest in San Siro

AC MILAN v LAZIO 2-0

Afbeelding

Lazio verliest voor het eerst dit seizoen in en tegen AC Milan, en moet zo de koppositie laten aan de Milanezen en Napoli, beiden op kop met 9 op 9. Lazio zakt zo naar de brede subtop met 6 op 9 op hun rapport na 3 wedstrijden.

Coach Sarri koos voor Reina in doel, Marusic, Luiz Felipe, Acerbi en Hysaj in de defensie, op het middenveld Milinkovic, Leiva, Luis Alberto, en in de aanval Pedro, Immobile en Felipe Anderson.

In het wedstijdbegin was het duidelijk dat Lazio het spel moest ondergaan, de hoge druk van AC Milan legde het spel van Lazio lam. Op het middenveld kregen Leiva, Luis Alberto en Milinkovic geen greep op de bal en op de wedstrijd.

En ook vooraan speelden Immobile en F. Anderson in elkaars schaduw zonder balbezit en kansen. Bij de thuisploeg waren er pogingen van Rebic, Leao en Diaz, maar in San Siro bleef de 0-0 staan tot bijna aan de rust.

Maar Milan komt in minuut 45 op 1-0, als het aanvalsduo Rebic – Leao elkaar vinden, met Leao als afwerker voor de 1-0 voorsprong. De Lazio verdediging stond erbij en keek erna.

Afbeelding

En nog diep in de 1e helft is er een strafschop voor Milan, als Immobile Kessie neerhaalt, en de VAR tussenkomt om de strafschop toe te wijzen.

Na de pauze geen reactie van Lazio, wel van coach Sarri die Lazzari en de nieuwe aanwinst Zaccagni het veld instuurt. Bij Milan mocht Ibra’ invallen voor zijn spitsbroeder Leao.

In minuut 66 valt de 2-0, als Milan op de counter de Lazio defensie te snel af is. Ibrahimovic kan simpel in het lege doel scoren, op aangeven van Rebic. Ibrahimovic is zo nu de oudste buitenlandse doelpuntenmaker ooit in de Serie A met 39 jaar, 11 maanden en 9 dagen.

Bij Lazio geen beterschap, en zo mocht Milinkovic naar de kant, en mocht Toma Basic zijn debuut maken bij Lazio na de 3e speeldag.

Immobile leek de eerredder aan de voet, maar zijn poging kon Milan doelman Maignan redden in 2 tijden. Tevens het laatste wapenfeit van Ciro, want Muriqi mocht invallen. Ook exit Pedro voor Raul Moro in de aanval.

espulsione-sarri-screen-3.jpeg

In minuut 94 was er nog de uitsluiting voor Lazio coach Sarri, na kritiek op de Belg Saelemaekers, die iets te uitbundig ging vieren voor de Lazio bank. Eindstand 2-0, Lazio terug met de voetjes op de grond, en donderdag begint de Europa League met een trip naar Istanboel, en de wedstrijd tegen Galatasaray.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s