SERIE A : LAZIO v SPEZIA 6-1

Afbeelding

De eerste thuiswedstrijd onder coach Sarri was er één in stijl, een klinkende 6-1 overwinning met o.a. 3 doelpunten van Immobile, en tevens Luis Alberto met 1 doelpunt en 3 assists. Een bittere pil voor de bezoekers uit Spezia, en hun coach Thiago Motta die zijn 39e verjaardag in mineur vierde, in het Olimpico die terug open mocht voor publiek.

Afbeelding

Het wedstrijdbegin was bijna identiek als vorige week uit bij Empoli. Spezia kwam vroeg op een 0-1 voorsprong via Verde, na een redding van doelman Reina. Maar Lazio wist meteen te antwoorden, op aangeven van Pedro kon Immobile de bal over doelman Zoet binnenleggen, 1-1.

Afbeelding
Afbeelding

Op het kwartier zorgt de tandem Luis Alberto – Immobile de 2-1 voorsprong op het scorebord in het Olimpico. Een droge knal vanop de zestienmeter kan doelman Zoet niet afstoppen.

Lazio blijft aanval na aanval opzetten, Pedro stuit tweemaal op doelman Zoet. En Immobile laat de 3-1 liggen op strafschop. De VAR zag een late tackle op Pedro in de zestien, Ciro achter de bal, maar doelman Zoet brengt de bal in hoekschop. Maar de wraak zal ‘zoet’ zijn, als bij die hoekschop Ciro aan de 2e paal de 3-1 kan inkoppen. Zijn eerste hattrick van het seizoen 2021/2022 is een feit, op aangeven van Luis Alberto, en tevens de ruststand.

De tweede helft begon net als in de eerste met een vroeg doelpunt, nu voor Lazio. Een lange bal van doelman Reina is voor F. Anderson, die zijn verdediger te snel af is. En alleen voor doel besluit hij onder doelman Zoet, goed voor de 4-1.

Tot overmaat van ramp zal Spezia tot 10 herleid worden, als Amian als laatste man een fout maakt, en met rood het Olimpico mag verlaten. Luis Alberto strooit terug met een assist voor de 5-1 van Hysaj. Zijn eerste doelpunt voor de nieuwe Lazio verdediger.

De 6-1 eindstand komt op naam van de spelmaker zelf, Luis Alberto in de 85e minuut. De Spaanse spelmaker van Lazio zet zo een orgelpunt, in zijn eerste basisplaats onder Sarri.

Luka Romero mocht invallen in de laatste 10 minuten, en breekt zo een record voor Lazio. Met zijn 16 jaar en 283 dagen is hij de jongste Lazio speler ooit, die mocht starten in het A-elftal.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s