SERIE A : Lazio opent seizoen met overwinning

Afbeelding

EMPOLI v LAZIO 1-3

Lazio won zaterdagavond in en tegen Empoli, en start zo het nieuwe seizoen met een overwinning en 3 punten in het klassement voor seizoen 2021/2022. Coach Sarri liet verrassend Pedro starten in de basiself, met Correa in de tribune die meer met een transfer bezig was, dan met zijn voetbalvoeten. Ook geen Luis Alberto in de basiself, Akpa Akpro mocht starten voor de Spaanse balgoochelaar.

Afbeelding

In de 4e minuut moet Lazio al achtervolgen, als Bandinelli bij een Empoli aanval doelman Reina verschalkt, met een laag schuin schot.

Maar Lazio reageert meteen met de gelijkmaker in de 5e minuut. Een korte hoekschop gaat via Pedra naar Felipe Anderson, zijn voorzet kan Milinkovic van dichtbij binnenkoppen, het eerste Lazio doelpunt van het seizoen ins een feit, alsook de 1-1 gelijkmaker in Empoli.

Afbeelding
Afbeelding

Lazio controleert de wedstrijd, maar zonder kansen af te dwingen. Aan de overkant is er een schot van Bandinelli, die buitenkant paal raakt. En niet veel later valt de 1-2 voorsprong voor Lazio. Lazzari zet een “één-twee” op met Milinkovic, die hem perfect de zestien instuurt. De snelle vleugelspeler twijfelt niet en met een laag gekruist schot schiet Lazzari de 1-2 binnen.

Afbeelding

En nog voor de pauze komt de 1-3. Na een hoekschop, komt Acerbi in licht contact met Empoli doelman Vicario. Strafschop Lazio en Immobile klaart de klus vanop elfmeter. Voor Lazio’s topschutter zijn 6e jaar op rij dat hij kan scoren op Speeldag 1.

Afbeelding

In de 2e helft teert Lazio op de voorsprong en balbezit, zo mag Luis Alberto invallen voor Akpa Akpro. Empoli lijkt de aansluitingstreffer te scoren, maar Luiz Felipe brengt redding door op de lijn de bal weg te vegen.

Afbeelding

Coach Sarri brengt nog verse spelers het veld in, om de 1-3 te consolideren. Empoli tracht te scoren, maar kent ook pech als Bajrami de deklat raakt. Maar de 1-3 blijft staan tot de 94e minuut. Zo zijn de eerste 3 punten van het seizoen een feit, volgende week zaterdag speelt Lazio thuis tegen Spezia.

Afbeelding
Afbeelding

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s