MERCATO : Luka Romero is Laziale

Image for Luka Romero: Wonderkid moves to Lazio

De Argentijnse ‘wonderkid’ Luka Romero mag zich vanaf heden een Lazio-speler noemen. De 16-jarige aanvallende middenvelder verlaat RCD Mallorca, een tweedeklasser in Spanje, om zijn kans te nemen in de Serie A.

Luka Romero should not be labelled Mexican Lionel Messi, says Graham Hunter  | Football News | Sky Sports

Romero werd geboren in Mexico, maar uit Argentijnse ouders, en werd reeds geselecteerd voor de nationale U15 en U17 van zijn vaderland. Met zijn 1,65 meter en zijn aanvallende positie, heeft hij reed de bijnaam van ‘Mini-Messi’.

Placeholder

Op 24 juni 2020 verbrak hij het record in La Liga, als jongste speler ooit in een wedstrijd. Mallorca trof toen Real Madrid, met Romero die 15 jaar en 219 dagen oud was, en brak zo het record dat al stond sinds 1939.

Vorig seizoen bij Mallorca mocht hij 6 wedstrijden starten, en wist hij éénmaal te scoren. Coach Sarri rekent op hem in de zomerkamp in Auronzo, en zien of Luka rijp is voor de A-selectie. Zoniet kan hij zijn kans maken en rijpen bij de Primavera.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s