OFFICIAL : Sarri is de nieuwe Lazio coach

Kan een afbeelding zijn van een of meer mensen en tekst

Maurizio Sarri is weer onder de pannen. Bij Lazio volgt hij Simone Inzaghi op, die in de stoelendans bij de trainers in de Serie A op het zitje van Inter is beland. De aankondiging van Lazio op twitter deed zowel wenkbrauwen fronsen als mondhoeken omhoog krullen.

Afbeelding

Maurizio Sarri moest na zijn ontslag bij Juventus noodgedwongen een sabbatjaar nemen. Toen Simone Inzaghi van Lazio naar Inter ging, werd de naam van de 62-jarige coach nadrukkelijk genoemd als zijn vervanger.

Toen Lazio eerder vandaag een emoji van een brandende sigaret op twitter zette, wisten de fans het zeker. Sarri staat immers bekend als kettingroker. Hij zou zo’n 80 sigaretten per dag oproken. Niet meteen iets om over op te scheppen en dus deed de bijzondere aankondiging van Lazio toch ook wat wenkbrauwen fronsen.

Maurizio Sarri's salary at Juventus: Per Hour, Per Week, Per Year

“Il Sarrismo è arrivato!”, bevestigde Lazio even later de vermoedens. Sarri staat bekend om zijn avontuurlijke speelstijl, die de naam Sarrismo (of Sarri Ball in zijn Chelsea-periode) kreeg. Afwachten of de mayonaise ook in Rome zal pakken komend seizoen.

Na een jaar ‘rusten’ heeft Maurizio Sarri een nieuwe uitdaging gevonden. De Napolitaan zal een contract voor twee seizoenen tekenen met optie op een bijkomend jaar en zal ongeveer drie miljoen euro per jaar verdienen. Hij is de man die Lazio naar nieuwe (Europese) successen moet loodsen. In het verleden gooide Sarri hoge ogen bij Napoli, en was hij ook aan de slag bij Chelsea en Juventus.

Ex-Juve Coach Sarri Was Offered to Lazio but the Biancocelesti Declined |  The Laziali

Vorige week besliste Simone Inzaghi om zijn contract bij Lazio niet te verlengen. De jongere broer van Filippo Inzaghi werd niet veel later aangesteld als hoofdcoach bij Inter en verliet de Romeinen na vijf jaar dienst. Inzaghi krijgt in de modestad de zware opdracht om het plotse vertrek van Antonio Conte op te vangen. (bron: sporza.be)

Afbeelding
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s