MISTER LAZIO : Sarri in pole als nieuwe coach

At a Crossroads - Where Does Maurizio Sarri Go From Here? - El Arte Del  Futbol

Pres. Lotito laat de geruchtemolen los, van wie de volgende Lazio coach moet worden, want hij heeft zijn zinnen gezet op ex-Juventus coach Maurizio Sarri. De 62-jarige Napolitaan heeft reeds zijn zaakwaarnemer naar Formello gestuurd om te onderhandelen over zijn contract bij Lazio.

Maurizio Sarri leaves Chelsea to take charge of Juventus

Sarri heeft nog een lopend contract bij Juventus tot vandaag 31/05/2021. Vanaf 1 juni 2021 is hij vrij om te onderhandelen met een nieuwe club zoeken. Lazio en pres. Lotito willen hem een contract voorleggen voor 3 seizoenen aan ongevaar 3 miljoen euro per seizoen, zonder bonussen. Maar niet enkel Lazio wilt Sarri binnenhalen, ook bij Tottenham en Arsenal is zijn naam gelinkt als nieuwe coach. Binnen enkele dagen zou hij beslissen waar hij naartoe gaat.

Maurizio Sarri vince la Panchina d'Oro: "Ringrazio Empoli e Carli" -  PianetaEmpoli

Maurizio Sarri begon in de jaren ’90 bij een rits aan kleine clubs in Italië. Pas in 2012 komt hij bij Empoli in beeld in de Serie B, twee jaar later promoveert hij de club naar de Serie A. In de zomer van 2015 keert hij naar zijn geboortestad om Napoli over te nemen. In 3 seizoenen brengt hij de ‘Partenopei’ tweemaal op een 2e plaats en éénmaal derde. Wat hem in 2018 naar Chelsea doet trekken, voor een kort verblijf van 1 seizoen, maar wel met de winst in de Europa League.

Maurizio Sarri reveals his half-time instructions and celebrates 'deserved'  Europa League triumph | Official Site | Chelsea Football Club

Hij verruilde Chelsea na een seizoen voor Juventus, waarin hij in datzelfde seizoen de negende Scudetto op rij won. Op 8 augustus 2020 werd hij echter ontslagen door Juventus nadat hij een dag eerder de achtste finale van de UEFA Champions League verloor tegen Olympique Lyon.

Maurizio Sarri and Juventus was a match made in hell
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s