SERIE A : Zwak en pover Lazio verliest Derby

ROMA v LAZIO 2-0

Afbeelding

Lazio mag een streep trekken door de Top 4 ambities, na een povere prestatie in de Stadsderby, die Roma won op efficiëntie in de 1e helft, en een nog zwakker Lazio na de pauze.

Afbeelding

Lazio had voor de start nog een theoretische kans om in de top 4 te eindigen, maar dan moest er gewonnen worden van de buren uit Roma.

De wedstrijd op zich begon zeer gezappig, iets dat niet de Derby della Capitale typeert. Lazio kreeg de bal en Roma loerde op de counter. Geen Correa bij Lazio, dus mocht Muriqi starten naast Immobile.

Afbeelding

Op het half uur kreeg Lazio de beste kans, via Lazzari kwam Luis Alberto aan de bal, maar zijn schot kon nog gered worden door 2e doelman Fuzato. En iets later komt Milinkovic alleen voor doel, maar door een slechte controle stift hij de bal over doel.

Een logische 0-0 ruststand lijkt in de maak, tot uit het niets er een doelpunt valt. Verdediger Acerbi die te zwak Dzeko wilt afstoppen, de Bosniër is hem te slim af en geeft de assist aan Mkhitaryan, die simpel de 1-0 kan scoren.

Na de pauze zakte het niveau van Lazio naar een nog troostelozer niveau, met amper vechtlust en kansen kon Roma de wedstrijd eenvoudig controleren. De fusieclub uit 1927 kreeg enkele halve kansen, maar in minuut 78 nam Pedro alle twijfels weg met de 2-0.

Afbeelding

Lazio zag op het einde nog Acerbi van het veld gaan, met zijn 2e gele kaart van de avond, en moet deze nederlaag aanvaarden. Roma wint nog eens een stadsderby na 959 dagen, voor Lazio is de droom van de Champions League ‘over and out’, en is de Europa League nu de realiteit.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s