SERIE A : CI’150’RO verlost Lazio in minuut 95.

LAZIO v PARMA 1-0

Afbeelding

Woensdag 12 mei 2021 zal de Lazio geschiedenis ingaan, niet voor de wedstrijd Lazio v Parma zelf, maar voor de kapitein, spits en topschutter Ciro Immobile.

Het illustere en historisch record van Silvio Piola stond 78 jaar lang op 149 goals, die Piola tussen 1934 en 1943 bijéén knalde in een Lazio shirt. Tot gisteren stonden Piola en Immobile zij aan zij… maar in de 95e minuut zorgde King Ciro voor de krappe 1-0 overwinningen tevens zijn 150e bij Lazio, in amper 5 seizoenen. Hij mag zich vanaf heden Lazio’s beste topschutter aller tijden noemen, en zijn doelpuntenhonger is nog niet over.

Afbeelding

Bij aanvang was het duidelijk dat Lazio koos voor enkele nieuwe spelers, met het Derby in zicht. Correa en Marusic zaten op de bank en Milinkovic werd gespaard na zijn neusbreuk, verder zat Leiva een schorsing dus ook afwezig in het lege Olimpico.

Vooraan mocht Muriqi starten naast Immobile, en zo mocht Strakosha verrassend tussen de palen starten. Parolo en Cataldi als vervangers van Leiva en Sergej, met Patric in de defensie als links-achter. De bezoekers uit Parma waren reeds veroordeeld tot de Serie B, en hadden 6 verlieswedstrijden op rij, dus ondergingen ze het wedstrijdbegin.

Afbeelding

Bij Lazio waren Immobile en Luis Alberto het meest actief, maar de beste kans kwam pas in minuut 32, als Immobile de Spanjaard vindt in de 16-meter, maar hij besluit zijn volley vol op de deklat boven doelman Sepe. Een droge 0-0 bleef staan tot aan de rust.

Afbeelding

Na de pauze meteen een kans voor Muriqi, maar hij besluit op doelman Sepe. Bij de volgende aanval gaat Lazzari neer na een tackle van Gagliolo , strafschop Lazio zegt ref Dionisi maar de VAR grijpt in, gezien de tackle net buiten de zestienmeter was.

En dan schiet plots Parma wakker, met een schot van Brunetta die op de paal gaat, de rebound van Gagliolo kan doelman Strakosha redden. De volgende Parma aanval vond Brunetta terug Strakosha in de weg. Lazio kon niet reageren, en moest het onderspit delven.

In blessuretijd leek Parma nog te scoren, met Hernani zijn schot, maar bij Lazio was Strakosha bij de pinken, die kon redden via de paal. Pech voor Parma want in minuut 95 valt het verdict.

Een lange bal van Lazzari gaat naar Immobile, via invaller Caicedo en enkele Parma spelers krijgt hij de bal terug, en schiet hij naast doelman Sepe de 1-0 eindstand binnen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s