SERIE A : Vlahovic nekt bleek Lazio

FIORENTINA v LAZIO 2-0

Afbeelding

Lazio keerde zaterdagavond puntenloos terug uit Firenze, na een 2-0 nederlaag tegen Fiorentina. Zo lijken de ‘Viola’ quasi gered voor een verlengd verblijf in de Serie A, Lazio mag even de Champions League droom opbergen, want om de Top 4 te halen, zullen al hun concurrenten de komende wedstrijden punten moeten laten liggen.

De wedstrijd op zich was vrij gesloten, met Fiorentina dat aan Lazio de bal liet, maar amper ruimte om kansen te creeëren. Voor het half uur was er een kopbal van Bonaventura naast het doel van Reina. En aan de overkant liet Correa na, om te scoren tegen de Fiorentina doelman, en is er een poging van Immobile die verdediger Milenkovic kan afblokken.

Maar iets na het halfuur komt de 1-0, na slap verdedigen in de Lazio defensie. Biraghi kan vrij doorlopen en een voorzet naar de vrijstaande Vlahovic die simpel de 1-0 kan scoren.

Geen beterschap na de pauze, want Fiorentina gaf achteraan geen krimp. De thuisploeg kreeg kansjes via Pezzella en Vlahovic. Aan Lazio kant viel er amper iets te noteren, buiten de wissels van Inzaghi en de rits aan gele kaarten voor de Laziali. Invaller Muriqi kreeg een kansje, maar zijn kopbal was te flauw.

Pas in minuut 89 valt het doek, een hoekschop van Pulgar gaat naar Vlahovic. De Serviër springt hoger dan invaller Luiz Felipe, en kopt de 2-0 naast de grabbelende Reina.

Afbeelding

In blessuretijd krijgt invaller Pereira nog 2 x geel, dus rood, en zal Lazio de nederlaag uitspelen met zijn 10. Een nederlaag met gevolgen, gezien men nu de Top 4 niet meer in eigen handen heeft. De Europa League lijkt nu meer de realiteit van de Top 4 en de Champions League.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s