SERIE A : Preview Fiorentina v Lazio

Matchday 9, Fiorentina 1-2 Lazio: Statistical Analysis | The Laziali

Zaterdagavond zakt Lazio richting Firenze, om tegen het lokale Fiorentina het veld in te gaan, voor de 35e spaaldag. Terwijl Lazio nog in strijd is voor de Top 4, moet thuisploeg Fiorentina zien dat het niet verder wegzakt in de Serie A.

De ‘Viola’ staan momenteel op een 14e plaats, op maar 4 punten van een degradatieplek. Voor Lazio is de boodschap punten te halen in het Stadio Franchi, met de wetenschap dat op zondag Juventus v AC Milan op het programma staat, beiden zijn rechtstreekse concurrenten van Lazio voor de Top 4.

Fiorentina, lo stadio Franchi non si può abbattere. Commisso: 'Tema chiuso'  | Sky Sport

Bij Lazio kan coach Inzaghi rekenen op verdediger Acerbi die terugkeert uit schorsing, ook Milinkovic zou fit zijn tegen Fiorentina. Invaller Escalante haakt af met een blessure, en voor ‘supersub’ Caicedo is het nog afwachten of hij fit genoeg is voor zaterdag. Ook geen Fares bij Lazio, die na zijn 5e gele kaart tegen Genoa een schorsingsdag moet uitzitten.

Goed nieuws is er voor Luiz Felipe. De Braziliaanse verdediger is terug van een lange blessure, voor een basisplaats is het nog te vroeg, maar hij zal klaar gestoomd worden voor de laatste cruciale duels bij Lazio.

Lazio siap menyodorkan kontrak baru untuk Luiz Felipe | Liga Olahraga

Bij thuisploeg Fiorentina kan coach Prandelli niet rekenen op Borja Valero en Igor. Wel in zijn basiself staan o.a. Ribery, Amrabat, Bonaventura en ex-Laziale Caceres.

Cáceres, one of the positives at Fiorentina

Scheidsrechter is dhr. Fabio Maresca uit Napoli, hij fluit de aftrap in het Stadio Franchi om 20:45 uur. Bij Lazio staan Leiva, Luis Alberto en Milinkovic allen op één gele kaart van schorsing.

Fabio Maresca to Oversee Udinese vs Lazio Serie A Clash | The Laziali

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s